Před 32ti lety jsem jako študák vyrazil taky do Rodop .Na čundr a vlakem z Prahy a cesta trvala asi 2 dny.Až do Budapešti jsem stál na chodbičce .Zbytek Maďarska, celý Rumunsko a Bulharsko do Sofie jsem už seděl.Měl jsem sandály na boso a bylo děsný vedro.Chytil jsem nějakou infekci do nohou takže mně zrudly a otekly nohy od kotníků dolů.V Sofii jsem si na nádraží vzal taxíka nechal se odvézt na letiště, vyházel všechen proviant z krosny včetně vařiče abych splnil váhový limit, utratil absolutně všechny peníze za letenku a za dvě hodiny byl zpátky v ČSSR v Praze Ruzyni a pak týden v nemocnici na antibiotikách.
Tak ti ten tvůj zážitek závidím.Já ty supy tenkrát taky možná mohl vidět, ale neviděl.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
Se tam vyprav teď. Letenka stojí prd, pak půjčit káru. Nebo károu z Čech, Srbové a Bulhaři staví highwaye desetkrát rychleji než my, takže už to není žádná kodrcačka (s výjimkou posledních kiláků echt balkánské cesty s dírami pro offroad). Tejdenní vejlet ve dvou, 4 tisíce km, plnej zážitků, pozorování a focení, k tomu bezmezná užívačka jídla a pití, vše jsme zmákli za necelejch 14 tisíc na hlavu. A mám proti běžnýmu českýmu smrtelníkovi jen jednu výhodu (byť docela velkou), bulharština je pro mě jeden ze tří plynně ovládaných jazyků.
CANON EOS 6D Mark II a Canon EOS 50D, objektivy Canon EF 400mm, f /5,6L USM, Canon 70-200mm, f/2.8 L USM, Canon MAKRO EF 100mm, f 2.8L, Ext. Canon 1,4x II, stativ GITZO GT 2531, fotostan OUTHOUSE, maskovací sitě, úhlový hledáček Canon 2,5x..
Parádní záběry, jen mi přijde, že jsi odfláknul postproces, tyhle zasloužily by víc. Hlavně barevně je to takové dost chladné a mdlé. Rád se pak podívám na Ondrovy fotky, pro srovnání. Nebo že by to bylo Nikonem?