NPR Velký a Malý Tisý

Odpovědět
ajdam
zimní host
zimní host
Jméno: Adam Veselý

NPR Velký a Malý Tisý

Příspěvek od ajdam »

Má cenu se jet podívat na tuto lokalitu v zimě (leden-únor)? Byl jsem tam v červnu a bylo to tam moc fajn. Viděl sem Orly mořské, volavky popelavé a bílé, potápku roháče a malou, kachny, poláky, kvakoše, dokonce i zrzohlávku rudozobou. Uvidím tam něco zajímavého i přes zimu?
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

NPR Velký a Malý Tisý

Příspěvek od Blaník »

Záleží odkud jsi Adame.To všechno co píšeš se dá vidět na spoustě dalších (pro tebe třeba bližších lokalitách).
Můj subjektivní pohled je, že proti dobám minulým je V+M Tisý "za zenitem" a pokud bude zamrzý , tak tam nic nebude.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
ajdam
zimní host
zimní host

NPR Velký a Malý Tisý

Příspěvek od ajdam »

Ale, to je velká škoda co píšeš. Pravda byl jsem tam v červnu, ale roku 2011. Nevíš, co za úbytkem ptactva stojí? Vím, že zdejší rybáři ten rybník zrovna moc nešetřili (chov kaprů tam probíhal opravdu hodně intenzivně).

Jsem z Prahy, pokud bys měl nějaký tip na orly a bílé volavky budu vděčný.
radek
VIP
VIP
Jméno: Radomír Šálek

NPR Velký a Malý Tisý

Příspěvek od radek »

Rybník je přerybněný, kapr sežere vše a zakalí vodu, ochranáři jsou bezmocní, neboť politika a prachy
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
vintorez
protahující
protahující
Jméno: Roman Pícha

NPR Velký a Malý Tisý

Příspěvek od vintorez »

Orly a volavky tam můžeš vidět i teď, samozřejmě klasiku jako strakapoudy, káňata, sýkorky, krkavcovité atd., v okolí na loukách bývají vidět husy (polní a běločelé), vedle na Koclířově na ostrůvku bývají kormoráni.
Letos v létě tu byl kormorán malý, volavka červená. Jinak rybník jako rezervace má omezenou obsádku a CHKO si to hlídá.
ajdam
zimní host
zimní host

NPR Velký a Malý Tisý

Příspěvek od ajdam »

Teď jsem si vzpomněl, že jsem tam někde poblíž viděl i rybáky lovit ryby. Škoda že jsem s sebou tenkrát neměl foťák, je to vážně pěkná podívaná. No pokud nebude moc mrznout, tak se tam asi někdy v dohledné době vypravím a uvidím.
Odpovědět

Zpět na „Česko“