Kryti Lidskeho Pachu

- oblečení, obuv, kamufláž, maskovací sítě, fotovory...
efendi007

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od efendi007 »

Zrovna jsem si dohodl dovoz do CR kompletniho sortimentu pripravku pro kryti lidskeho pachu. Ja nechci nekomu davat dojem ze pouzivam tohle forum k inzerci. Jenom bych se chtel zeptat par otazek a zjistit jestli o tohle zbozi je u nas zajem. Pripravky jsou z USA a je to kompletni sortiment od prasku na prani, mydla a sampon, zubni pasta, bonbony, ustni voda, sprej na latku a tak dal. Ja to prevazne vezu pro lovce a myslivce, ale myslim, ze pro fotografy divoke zvere by tohle melo snad i vetsi uplatneni. Zajimalo by mne jestli o podobne pripravky je zajem a jaky by byl pro vas nejpohodlnejsi zpusob nakupu tohoto zbozi.

Dejte mi prosim vase pripominky, navrhy a rady. Dekuji moc.

Michal
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od Indian »

Osobně si myslím, že to možná může mít vliv pouze pro focení savců:-)¨možná
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
remy
zkušený protahující
zkušený protahující

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od remy »

Pre efendi007 Ako to vlastne funguje ? Je to nejaky prirodny pach ktory prekryje ludsky pach, alebo je to chemia - pripravok reaguje s ludskym pachom a vysledkom je dalsi pach : D ? Inak vyzera to zlozito - zrejme je potrebne pouzivat viacero pripravkov, ake su vysledky ? Ma niekto u nas v tomto smere nejake prakticke skusenosti ?
efendi007

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od efendi007 »

On to je system ktery meni lidsky pach na molekularni bazi. Ten lidsky pach je neutralizovany s tim ze nektere pripravky nahrazuji lidsky pach pachem zeminy. Celkovy system (pokud si to clovek muze dovolit) funguje tak ze se obleceni vypere v prasku na prani. Umyte obleceni se ulozi do specialnich plastickych pytlu ktere zabranuji nacichnuti. Lovec (nebo fotograf) se potom okoupe v mydle ktere funguje zaroven jako sampon a tim zlikviduje pach na tele a z vlasu. Deodorant zabrani potu aniz by byl nejak parfemovany. Sprej se nastrika na obleceni aby dale zabranil nacichnuti a zubni pasta nebo ustni voda zlikviduji pach z ust. Tyto pripravky chemicky odstraniji lidsky pach a cini lovce (nebo fotografa) pachove neviditelnym. Tyhle pripravky se v USA pouzivaji uz mnoho let a jsou testovane. Nenici obleceni a zdravotne jsou nezavadne. Ja osobne pri loveni pouzival deodorant, zubni pastu a sprej na obleceni. Pri letosni lovecke sezone planuju pouzivat kompletni system.
efendi007

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od efendi007 »

Dulezite u techto pripravku je to ze to nejsou nejake spreje, ktere smrdi jehlicim nebo vetsina pripravku neutralizuji lidsky pach molekularne a nenahrazuji lidsky pach nicim. Proste jen lidsky pach odstranuji. Clovek potom nema zadny pach. Sprej, ktery se pouziva na obleceni dale kryje cloveka tim, ze do latky napousti pach cerstve zeminy. U loveni je aplikace techto pripravku nedulezita pro lovce, kteri lovi do mrazaku. Mlade a nezkusene kusy se vzdy pred musku dostavi. Kdyz je ale lovec zamereny na lov trofejnich kusu je situace jina. Stary a vyspely jelen se nestal starym protoze by byl blbec. Lovec, ktery smrdi po cigaretach, domacich zviratech, benzinu, snidani, splodinach po pohonnych hmotach, a nebo po zvykacce ma mizivou sanci, ze na takoveho krale lesa kdy v zivote narazi. I pozivani tohoto systemu neni nejakou garanci na to ze lovec nebo fotograf narazi na kapitalni kousek ale lehce to vyrovnava pole a zvysuje to sanci. Ja jsem zacal omezene pouzivat tyhle vyrobky v loni a poprve jsem v zivote ulovil osmeraka Jelence Virzinskeho. Kusy ktere jsem ulovil v minulosti vesmes mlade kusy a samice. Ja take zver mimo loveni fotografuju a verim ze tyhle vyrobky budou mit uplatneni pro obe cinnosti. Ja opet zduraznuji ze nesnazim tohoto fora zneuzit k nejake propagaci ale snazim se zjistit uplatneni pro fotografy.
peterlovas

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od peterlovas »

wow....zaujimave citanie.... byt necititelny zverou...
efendi007

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od efendi007 »

Indian: Mas pravdu. U savcu by to pouziti bylo asi nejvetsi. U ptaku by to asi za potrebi nebylo, u hmyzu taky ne.

Peter lovas: Ja si myslim ze vzdy bude urcita pachova stopa existovat. Tyhle pripravky te ucini pachove neviditelnym tak jak je je jen mozne. Neco na tom ale urcite je, protoze se tady v USA dnes uz zacinaji vyrabet i gumove boty od Lacross a Muckboots, ktere maji takzvany scent block aby zabranily gume smrdet jako guma. Je to veda a moderni technika tako jako digitalni fotak nebo Ipad.
remy
zkušený protahující
zkušený protahující

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od remy »

Pre efendi007 A nejake dalsie info - cena - ta je v prvom rade dolezita, za ake velke balenie, kolko vydrzi - myslim aj pocet pouziti aj casovo - ci sa potrebujem nasprejovat kazde dve alebo kazde styri hodiny : D...

taketo novinky treba vyskusat a kazdy sa rozhodne, take pripravky by sa osvedcili, keby som chcel fotit pred urcitym pozadim a nevedel by som odkial zver pride, pripadne pri nahlej zmene vetra....
efendi007

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od efendi007 »

remy píše:Pre efendi007 A nejake dalsie info - cena - ta je v prvom rade dolezita, za ake velke balenie, kolko vydrzi - myslim aj pocet pouziti aj casovo - ci sa potrebujem nasprejovat kazde dve alebo kazde styri hodiny : D...

taketo novinky treba vyskusat a kazdy sa rozhodne, take pripravky by sa osvedcili, keby som chcel fotit pred urcitym pozadim a nevedel by som odkial zver pride, pripadne pri nahlej zmene vetra....

To jsou dve dobre otazky. Prvni k cenam. To co mam jsou jen predbezne ceny pro maloobchodni prodej vcetne DPH a ja pred sebou nemam cennik takze jen pro predstavu se ty ceny pohybuji od nejakych 200 Kc za mydlo (tuhe), 300Kc za tekute mydlo ktere se pouziva i jako sampon (asi litr), asi 350Kc za sprej (sprej s dvema naplnema asi 2 litry dohromady) na latky ktery se pouziva na kabat nebo maskace ale i na klobouk nebo kuklu. Asi nejdrazsi je prasek na prani a ten bude okolo 800Kc ale je silne koncentrovany. To baleni ma asi 1.3 Litru. (Prosim neberte tyhle velikosti a ceny doslovne protoze ja ty informace pred sebou nemam a pisu to z pameti). Ten prasek se pouziva jen na obleceni urcene k foceni nebo k lovu a muze se pouzivat jak rucne tak do pracky. Kdyz chodim na lov kazdy vikend a lovim cely podzim dva ranni a dva odpoledni lovy za vikend, tak toho samozrejmne spotrebuju vic nez clovek, ktery je v lese jednou za mesic. Ale kazdopadne ty vyrobky vydrzi.

Ja rano vstanu a osprchuji se tekutym mydlem, pouziju deodorant a potom si postrikam obleceni sprejem. Zatim jsem nepouzival ten prasek na prani, ale v letosni sezone zacnu. Po rannim lovu se prez den venuju jinym cinnostem a vecer nez vyrazim na posed tak znovu pouziju deodorant a sprejem nastrikam obleceni.

Jeste jsem nepouzival tu zubni pastu ani ustni vodu ale letos zacnu. V loni jsem ale pouzival zvykacku s chlorofilem od jine firmy abych zakryl pach z ust. Vecemene vse co jsem koupil minulou sezonu jeste porad mam a pocitam ze mi to letos jeste na cast sezony vydrzi. Lovecka sezona trva od pule rijna do konce ledna.
efendi007

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od efendi007 »

Ta sama firma ted prisla i s oblecenim, ktere ma v tkanine stribro, ktere pri kontaktu likviduje bakterie, tedy i ty ktere zpusobuji lidsky pach. Obleceni je v ruznych izolacnich tloustkach (od spodniho pradla az pro teplakovky) a je v olivove zelene barve a taky maskacove.
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od Indian »

A jak to vypada? material a pod, nejlépe odkaz:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od vla »

O tom, že Ag ničí bakterie se dávno ví a takové prádlo se nechá dávno na našem trhu koupit. Ostatní je docela hezký blábol. Jsem zvědav kolik ....... se napálí. Moc se mi líbí třeba pasáž jak vše vypereme a dáme do igelitového pytle aby to nechytlo nějaké pachy. Čuchněte si někdy jak igelitové pytle smrdí......
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od MartinP »

vla píše:O tom, že Ag ničí bakterie se dávno ví a takové prádlo se nechá dávno na našem trhu koupit. Ostatní je docela hezký blábol. Jsem zvědav kolik ....... se napálí. Moc se mi líbí třeba pasáž jak vše vypereme a dáme do igelitového pytle aby to nechytlo nějaké pachy. Čuchněte si někdy jak igelitové pytle smrdí......
konečně skeptik podle mého gusta ! : good:

P.S. potíme se neustále a pot se začne okamžitě rozkládat a ... zapáchat. Někdy dřív, někdy později, někdy víc, někdy míň, ale rozhodně vždycky. Taky podle toho, co předtím jíš - dej si steak a běž za pár hodin do lesa... dej si syrovou mrkev a nebude to tak strašné. Ale blbnout s praním v "super" prostředcích a doufat v zázraky, na to mě neužije...
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
efendi007

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od efendi007 »

Tady prikladam odkaz na ty pripravky primo u vyrobce. Vsimnete si prosim vyrobku Scent-Safe™ Clothing Bag (specialni plastovy pytel na ulozeni obleceni)

http://www.hunterspec.com/updateable/up ... egoryID=32

Jinak povest vyrobce si muzete kdekoliv na internetu overit. hunters Specialties vyrabeji vyrobky pro lovce od roku 1977 a jejich jmeno je zaruka kvality. Jejich serie vyrobku pro lovce "Scent-A-Way" je jednou z nekolika serii na trhu a lovci v USA si je vychvaluji. Mne osobne muze byt ukradeno jestli si o techto vyrobcich nekdo mysli ze je to blabol. Kazdy ma narok na vlastni nazor. Pokud by jste meli zajem o vice nazoru tak staci zajit na http://www.cabelas.com/ (nejvetsi prodejce loveckeho vybaveni) a najit si ty vyrobky a precist si recenze co tam zanechali lide, kteri tyto vyrobky osobne pouzili a narozdil od jinych vedi o cem mluvi.
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Kryti Lidskeho Pachu

Příspěvek od vla »

Já nejsem skeptik, a pokud se s tím kolega poleje od hlavy až k patě je to jen a jen jeho problém. A pokud by v rámci "regulace" nechtěl postřílet vše živé široko daleko, tak bych mu i přál 100% funkčnost těchto přípravků. :)
Odpovědět

Zpět na „Výstroj a maskování“