Jaký teleobjektiv si pro wildlife do budoucna pořídit?

Any
zatoulanec
zatoulanec
Jméno: Anet

Příspěvek od Any »

Dobrý den,
ráda bych znala Váš názor.
Jsem milovnice přírody a amatér, kterou baví lítání po lesích s fotákem.
Do budoucna bych si chtěla pořídit nějaké sklo, které by mi pomohlo produkovat lepší, kvalitnější a ostřejší fotky.
Proto se Vás táži co byste mi doporučily vy, zkušení fotografové přírody?
Je lepší teleobjektiv zoomového typu, díky němuž je možno fotit i na větší vzdálenost od objektu (srnčí), na úkor světelnosti (např. canon 70-200, canon 100-400) a nebo je lepší si připlatit a pořídít pevné sklo s lepší světelností(např. canon 200,300). Jedná se mi o to, že člověk mnohdy nemůže ke zvěři blíž a v lese toho světla taky někdy moc není.
Jo a tělo mám Canon 600d, otázkou je zda by taky takovej objektiv rozdejchal a fungoval jak má?
Samozřejmě cena nějaká přijatelná pro studenta.
Co byste mi poradily do začátku? Vše je hudba budoucnosti, ale nad touhle otázkou jsem se zasekla a ráda bych znala Váš názor.
Díky a pěkný den přeji:-)
TEVOKA
zimní host
zimní host
Jméno: Libor Ondráček

Příspěvek od TEVOKA »

Anet, ta otázka je v pořádku a každý kdo začíná se takto ptá, jenže je to tak omílané téma (i tady na foru ... ) a odpověď složitá, že se asi nikomu moc do velkých diskuzí nebude chtít. A tak protože jsem amatér tak ti neporadím jaký objektiv ale jak bych na to šel.
Podívej se do sekce členové a srovnej si je podle počtu příspěvků od nejvíce dolů. A uvidíš první ligu. Někteří mají svoji techniku vypsanou přimo pod svými příspěvky, hodně jich má svoje vlastní stránky. A na těch stránkách většinou nějakou sekci o technice. A hlavně krásné fotky. Věř mi jsou to mistři. A když si stáhneš něco aby jsi viděla exif tak u těch fotek i většinou uvidíš čím že to fotili. Může se ti stát že trochu ztratíš motivaci protože ta první liga je hodně dobrá :-).
No a poslední rada: je to trochu o penězích. Tedy o těch co si můžeš (nebo budeš moci dovolit). Potom už najít to nej sklo které bude max do XXX není takový problém.
Zdravím a přeji krásné fotky i zážitky v přírodě.
Libor Ondráček
ambayo
běžný
běžný
Jméno: Radek

Příspěvek od ambayo »

Tohle je skutečně téma na dlouhou diskuzi, ale nakonec stejně skončíš, nebo vlastně začneš u toho, kolik chceš nebo můžeš investovat. Myslím, že tohle platí napříč všemi sociálními vrstvami. No a pokud víš přesně čemu se chceš věnovat a kolik do toho můžeš investovat, výběr se Ti poměrně zjednoduší.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

ambayo píše:Tohle je skutečně téma na dlouhou diskuzi, ale nakonec stejně skončíš, nebo vlastně začneš u toho, kolik chceš nebo můžeš investovat. Myslím, že tohle platí napříč všemi sociálními vrstvami. No a pokud víš přesně čemu se chceš věnovat a kolik do toho můžeš investovat, výběr se Ti poměrně zjednoduší.
Pod to bych se podepsal..
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
TEVOKA
zimní host
zimní host
Jméno: Libor Ondráček

Příspěvek od TEVOKA »

No vidíš. Když si přečteš pečlivě CELÝ příspěvek od Martina Pelánka tak tam najdeš hodně odpovědí na svoje otázky :-)
Libor Ondráček
Siplace

Příspěvek od Siplace »

Je to jako koupě auta, každý preferuje něco jiného... někdo rychlost, jiný akceleraci a další bezpečnost (někteří potřebují dokonce i vyklápěcí střechu na spaní : D ) . U fototechniky je to podobné... někdo potřebuje lehký a skladný objektiv, další rychlý AF a někomu nevadí tahat objektiv na dvoukoláku.

Když jsem začínal já, šel jsem raději do levnějšího teleobjektivu Sigma 150-500 a časem zjistil, kde jsou limity a co už si dovolit nemůžu. Takže já raději doporučuji nějaký ten zoom, např. Tamron 150-600 a vyzkoušet 1-2 roky fotit s ním. Sama zjistíš, jestli potřebuješ profi světelné sklo. A hlavně to není jen o technice. Píšeš, že už teď lítáš po lese a fotíš. Tak třeba něco postni sem a uvidíme, zda i se stávající technikou není něco v čem by jsi se mohla posunout.
Jean
zkušený stálý
zkušený stálý
Jméno: Petr Válek

Příspěvek od Jean »

Já se kloním k Jirkovi. Sigma 150-500 je dostupná, ale není to úplně ono. Dneska bych šel do Tamronu 150-600. Tady na fóru je vlákno, kde ho majitelé rozebírají. pokud se s cenou vejdeš do finančního limitu, budeš mít dobré sklo na většinu situací... A pak se uvidí, co dál.

P.
Any
zatoulanec
zatoulanec

Příspěvek od Any »

Včera jsem si udělala radost a rožšířila svoji fotorodinku o telátku. Nakonec jsme si vybrala Sigmu 150- 600 a po prvním testu jsem nadšená. Na váhu si sice budu muset zvyknout, případně vyřešit nějakým monopedem, ale kresba a ohnisko je super:-) : Yahoo!:
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Příspěvek od XAXAP »

Ať slouží a šup sem s fotkama!
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Any
zatoulanec
zatoulanec

Příspěvek od Any »

Určitě moc ráda, ale jsem na zdejších stránkách nováček a netuším kam a jak? Poradíte? :)
Siplace

Příspěvek od Siplace »

Any píše:Určitě moc ráda, ale jsem na zdejších stránkách nováček a netuším kam a jak? Poradíte? :)
Ideální jemít nějaké úložiště, kde budeš nahrávat své fotky a odkaz vložíš vždy sem do patřičného vlákna.
např. odkaz z mých stránek vypadá takto http://www.wildlife-foto.cz/wp-content/ ... %BD-01.jpg
v editoru ho musím označit a kliknout na příznak hsimg, který ti celý odkaz označí jako obrázek a také ho tak zobrazí
např. [h simg]http://www.wildlife-foto.cz/wp-content/ ... %BD-01.jpg[/hsimg]

Ideálně je nedávat moc velké rozlišení fotek, takže vždy zmenši. Já zmenšuji delší stranu na 1024 pixelů, někteří dávají 800 pixelů.

Vlož fotku a když to nebude fungovat, určitě někdo poradí.
ladysk
VIP
VIP

Příspěvek od ladysk »

... nebo můžeš vkládat rovnou z foťáku, karty apod ... ke standardní - ne rychlé - zprávě jako přílohu. Krásně tě to tu navede, velikostní limity jsou tuším 1200 delší strany a 400kb , možná jinak, ale tohle to bere ... :-)
Any
zatoulanec
zatoulanec

Příspěvek od Any »

Hokus pokus
https://3.bp.blogspot.com/-nlWjiFHkW1Q/VyRTJSV0CMI/AAAAAAAABq0/dzL7gB1_U3QAWSY29Q22J7T275Jh7TIHwCKgB/s1600/IMG_6857.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-xzWPmkG0DHw/VyRTMKVAqfI/AAAAAAAABqg/wZ5V-OAmXlQ1jW4qQqw6TmQLZWdBWR_vACKgB/s1600/IMG_6876.jpg
ladysk
VIP
VIP

Příspěvek od ladysk »

... co znamená hokus pokus - když už máš o dvě minuty dřív vložené fotky do jiného vlákna? : unknown:

... nebo kdyby to aspoň mělo vazbu k nějakému konkrétnímu sklu, aby to sem pasovalo ...
Any
zatoulanec
zatoulanec

Příspěvek od Any »

Jo zkoušela jsme to a vkládám to sem, protože jsem zde psala, že jsem se konečně rozhoupala a pořídila sigmu 150-600, a xaxap me pobidl vlozit fotku, tak pardon!
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“