Maskovací síť - jak na to
- Vývojář
- vzácný host

- Jméno: Jan Roz
Ahoj,
chci se zeptat na maskovací síť. Hledal jsem různě na internetu, chtěl jsem něco malého - abych to měl doma kam dát a abych nemusel nosit další bágl a něco funkčního. Skončil jsem u tohohle: https://www.fotopomucky.cz/site/3d-mask ... it-sneaky/
Ale chci se zeptat, jak to funguje? To je prostě jen maskovací síť, kterou přes sebe přetáhnu a jsem neviditelnej, je to tak? Asi budu kupovat i stan, ale ne všude jde rozložit. Je to účinné? Mám tady třeba jedno místo v lese, kde vím, že hnízdí ledňáček. S tímhle by se tam asi dalo chvíli zakempit a počkat si na něj, že?
Nebo jaké je primární použití? Jsem v tomhle fakt úplně novej.
Moc díky za každou radu, rád si nechám poradit.
chci se zeptat na maskovací síť. Hledal jsem různě na internetu, chtěl jsem něco malého - abych to měl doma kam dát a abych nemusel nosit další bágl a něco funkčního. Skončil jsem u tohohle: https://www.fotopomucky.cz/site/3d-mask ... it-sneaky/
Ale chci se zeptat, jak to funguje? To je prostě jen maskovací síť, kterou přes sebe přetáhnu a jsem neviditelnej, je to tak? Asi budu kupovat i stan, ale ne všude jde rozložit. Je to účinné? Mám tady třeba jedno místo v lese, kde vím, že hnízdí ledňáček. S tímhle by se tam asi dalo chvíli zakempit a počkat si na něj, že?
Nebo jaké je primární použití? Jsem v tomhle fakt úplně novej.
Moc díky za každou radu, rád si nechám poradit.
Nikon D850, Nikon 300mm F4 VR PF
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Tahle síť je dobrá, sám podobnou používám. Ale já ji využívám spíš jen na ptáky, konkrétně i na ledňáčka. Ale u vody s ní fotím v podstatě cokoliv, co přijde.
Ale nepouživám ji tak, že ji přes sebe přehodím, to je málokdy, Spíš si pomocí ní postavím ve větvích keře nebo malých stromků nebo několika zapíchnutých klacků jakýsi kryt, abych se v něm mohl i sem tam hýbat a zvenku nebylo nic poznat. Přeci jen hodinová čekání dají tělu zabrat. A teleobjektiv mám na stativu, kouká z té maskovačky. Mnoho ptáků je hodně plachých a i pohyb s maskovací síti na sobě je vyplaší.
Ale každý má jakési své vyzkoušené použití, určitě ještě někdo napíše.
Ale nepouživám ji tak, že ji přes sebe přehodím, to je málokdy, Spíš si pomocí ní postavím ve větvích keře nebo malých stromků nebo několika zapíchnutých klacků jakýsi kryt, abych se v něm mohl i sem tam hýbat a zvenku nebylo nic poznat. Přeci jen hodinová čekání dají tělu zabrat. A teleobjektiv mám na stativu, kouká z té maskovačky. Mnoho ptáků je hodně plachých a i pohyb s maskovací síti na sobě je vyplaší.
Ale každý má jakési své vyzkoušené použití, určitě ještě někdo napíše.
- Vývojář
- vzácný host

Ahoj,
moc díky za odpověď! To dává smysl, prostě si postavit takovej malej provizorní kryt aby se mohl člověk aspoň trochu hejbat a nevyrušovat okolí. Se stanem se to asi porovnat nedá, že jo? Každý má svoje. Já zkusím tohle pro svojí skladnost, můžu to sebou vzít skoro všude.
moc díky za odpověď! To dává smysl, prostě si postavit takovej malej provizorní kryt aby se mohl člověk aspoň trochu hejbat a nevyrušovat okolí. Se stanem se to asi porovnat nedá, že jo? Každý má svoje. Já zkusím tohle pro svojí skladnost, můžu to sebou vzít skoro všude.
- Mouka
- VIP

Stan jsem používal jen krátce právě jen z důvodu, že se moc nedal tahat s sebou. Maskovačka je pro tenhle účel daleko výhodnější. Ale stan nezatracuj, pro některé fotografování je k nezaplacení! Jen je u něj někdy lepší nechat jej na místě postavený pár dnů, aby si ptáci či zvěř zvykla. Ale třeba na tetřívky jej kolega používá s náramnou spokojeností, i když jej donese ráno před focením, bez něj by to asi šlo jen těžce.
A maskovačka je lehoučká, nacpeš ji do batohu nebo do její "síťovky"a jde se.
A maskovačka je lehoučká, nacpeš ji do batohu nebo do její "síťovky"a jde se.
- Vývojář
- vzácný host

Tak objednáno. Moc díky za rady, už se těším, až to vyzkouším. Stan je určitě fajn a je taky na seznamu, ale prozatím si vystačím takhle, získám trochu zkušeností a pak zkusím stan, pokud zjistím, že to je třeba.
Prosím tě a jen by mně zajímalo, díval jsem se na tvůj web
tam máš napsáno maskování ze snajperských šál, vůbec nevím co to je, proč je to lepší než ta síť? 
Prosím tě a jen by mně zajímalo, díval jsem se na tvůj web
- Mouka
- VIP

Maskovací snajperská šála je "jen" 2D a je to taková nudle cca 90x190cm.
https://www.armyshop.cz/sala-sniper-fle ... A1%C3%A1la
Mám ze tří udělanou takovou velkou, pospojovanou kousíčky suchého zipu, aby se dala rozebrat a aby v místech, kde není zip byl otvor na prostrčení objektivu. Je s malými otvory, síťivaná, takže je skrz ni trochu vidět. Ale použivám ji už minimálmě, byla spíš předchůdcem 3D sítě.
https://www.armyshop.cz/sala-sniper-fle ... A1%C3%A1la
Mám ze tří udělanou takovou velkou, pospojovanou kousíčky suchého zipu, aby se dala rozebrat a aby v místech, kde není zip byl otvor na prostrčení objektivu. Je s malými otvory, síťivaná, takže je skrz ni trochu vidět. Ale použivám ji už minimálmě, byla spíš předchůdcem 3D sítě.
- Vývojář
- vzácný host

Je to doma, koupil jsem ten 3d deer hunter. Snad bude příležitost v brzké době na vyzkoušení