Tělo - kolik máte nacvakáno
- Indian
- VIP

- Jméno: Michal Pešata
Tělo - kolik máte nacvakáno
Vím stará otázka
Mě by však zajímalo, kolik tak obvykle nafotí uživatel tohoto fora (jinde na forech díky stylu focení např krajina vs fotografie zvířat:-)
U mě to je Nikon D70 cca 20 000 za 3 roky
Nyní Nikon D300 8500 za 7 měsíců
Fotky zvířat v tom silně převažují (teda na počet kliků závěrky)
Mě by však zajímalo, kolik tak obvykle nafotí uživatel tohoto fora (jinde na forech díky stylu focení např krajina vs fotografie zvířat:-)
U mě to je Nikon D70 cca 20 000 za 3 roky
Nyní Nikon D300 8500 za 7 měsíců
Fotky zvířat v tom silně převažují (teda na počet kliků závěrky)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Re: Tělo - kolik máte nacvakáno
U Olympusu bylo jednoduché počítadlo, tam stačilo pustit hide menu a viděl jsem. Za rok jsem nacvakal asi 9500, ale zpravidla to nebyl WL, také to započítalo mnoho testovacích cvaků, kdy jsem se třeba učil nové věci, zkoušel difuzér...
Na canonu už je to s tím počítáním nějaké složité, tak se o to nestarám, ale ten počet nových snímků nejspíš hodně poklesne, protože zvířata nejsou až tolik o cvakání jako spíš o čekání na správnou chvíli. Za celý den focení tak zmáčknu třeba desetkrát spoušť. Mám už ale na cestě další objektivy, tak snad začnu fotit i jiné věci a zase se to zvedne.
Tak asi tak
Na canonu už je to s tím počítáním nějaké složité, tak se o to nestarám, ale ten počet nových snímků nejspíš hodně poklesne, protože zvířata nejsou až tolik o cvakání jako spíš o čekání na správnou chvíli. Za celý den focení tak zmáčknu třeba desetkrát spoušť. Mám už ale na cestě další objektivy, tak snad začnu fotit i jiné věci a zase se to zvedne.
Tak asi tak
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin
Nevím, co ti ty odpovědi dají, ale budiž: počet snímků nekontroluju, ale oproti ostatním mám asi malé skore
. Nevidím v tom žádný smysl, protože většina se za foto považovat nedá. Buď jsou nepovedené nebo jsou to zbytky po sériovém snímání nebo... Já bych se raději zeptal, kolik máte za dobu své fotopůsobnosti snímků, kterých si vážíte/ceníte, které jsou pro vás nej, vaše prozatímní osobní špička
, popř. proč.
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
kurtind: tak to by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Je to i díky tomu, že snímky, se kterými jsem byl dřív spokojený jsou "přebyty" lepšími snímky a ty jo logicky nahradí.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
- Indian
- VIP

Kurtid: No předně ptal (a evidentně blbě) jsme se proto, že mě zajímalo jako styl foceni wild life...
Prostě jestli fotíte zvířata jako střelec:-) nebo jako krajinkař:-)
Ja obcas pouzivam seriove snimani, casto kdyz objekt spolupracuje nastrilim hodne snimku, snazim se prubehu menit nastaveni a podobne.... aby bylo z ceho vybirat, vetsinou fotim ptaky a ty neposedi bez pohybu
K výtěžnosti: Snímků, kterých si vážím je hodně málo a stále ubývá, snímků ze kterých mám radost je více a těch nepovedených je zdaleka nejvíce:-) tisíce
Prostě jestli fotíte zvířata jako střelec:-) nebo jako krajinkař:-)
Ja obcas pouzivam seriove snimani, casto kdyz objekt spolupracuje nastrilim hodne snimku, snazim se prubehu menit nastaveni a podobne.... aby bylo z ceho vybirat, vetsinou fotim ptaky a ty neposedi bez pohybu
K výtěžnosti: Snímků, kterých si vážím je hodně málo a stále ubývá, snímků ze kterých mám radost je více a těch nepovedených je zdaleka nejvíce:-) tisíce
-
Krafra
- VIP

Myslím,že většina z nás fotí sériově.Odpad je větší,ale máš šanci,že vybereš záběr který bude dobrý.Ono na WL se to ani jinak nedá pokud chceš zachytit třeba skok lišky,srny atd.
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Sériově. Hlavně proto, že statických fotek jsou spousty a ty zajímavé se povedou, když se něco děje. A to zachytí jen v sérii...takže to valím, co bufer snese 
-
ToFa
Pokud potřebujete zjistit, kolik máte na fotoaparátu nacvakáno snímků, tak můžete použít tento prográmek: http://blog.planet5d.com/548
- Indian
- VIP

já mám nikon a tam je to v exifu
-
honziceks
- zkušený zimní host

- Jméno: Honza
Osobne mam za rok a pul neco pres 21000 vycvaku. Fotim seriove co karta a fotak snese, protoze pak je vetsi pravdepodobnost , ze tam bude nejaka zajimava fotka. Nekontroluji v terenu co jsem nafotil, pouze kdyz se chci ujistit , ze fotka neni prepalena nebo tmava. 99% fotek fotim s prioritou clony (program AV).
-
hilgertom
cením si každého snímku na kterém se mi povede zachytit druh který ještě nemám a nemusí to být úplně dokonalý snímek(ten se snažím pořídit až posléze)kurtind píše:Nevím, co ti ty odpovědi dají, ale budiž: počet snímků nekontroluju, ale oproti ostatním mám asi malé skore. Nevidím v tom žádný smysl, protože většina se za foto považovat nedá. Buď jsou nepovedené nebo jsou to zbytky po sériovém snímání nebo... Já bych se raději zeptal, kolik máte za dobu své fotopůsobnosti snímků, kterých si vážíte/ceníte, které jsou pro vás nej, vaše prozatímní osobní špička
, popř. proč.