Statívy Genesis
- xbajnox
- zkušený zimní host

- Jméno: Peter Binó
Statívy Genesis
Čaute,
máte niekto skúsenosti so statívmi od firmy Genesis?
Konkrétne by ma zaujímalo, či niekto používa Genesis Base C5. Môj starý statív (magneziovy triopo) toho už má dosť za sebou a tak by to chcelo upgrade.
Ale nie som si úplne istý či ten karbón udrží moju zostavu (cez 3 kg).
Dík za každý koment.
máte niekto skúsenosti so statívmi od firmy Genesis?
Konkrétne by ma zaujímalo, či niekto používa Genesis Base C5. Môj starý statív (magneziovy triopo) toho už má dosť za sebou a tak by to chcelo upgrade.
Ale nie som si úplne istý či ten karbón udrží moju zostavu (cez 3 kg).
Dík za každý koment.
- Vlatoman
- běžný

- Jméno: Vladimír Toman
Statívy Genesis
Co já vím, tak ho má Zbyněk Nantl a až na nějakou patálii hned po nákupu s ním byl spokojený. Také o něm uvažuji. Ale moje sestava je o 1kg lehčí, spolu s kilovou gimbalkou by to, ale mělo být na pohodu.
- makara
- zkušený stálý

- Jméno: Lubomir Novak
Statívy Genesis
mam ja jeden v hlinikovej verzii .. zakladna je dost mala .. preto aj stabilita je slabsia ked su nohy vysunute viac .. ako prevedenie je dobre ...po case som kupil este Feisol stativ a ten je uplne niekde inde :D ale aj ten genesis pouzivam na miesta kde netreba mat fotak vysoko 
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
- xbajnox
- zkušený zimní host

Statívy Genesis
Doslova pár minút po uverejnení príspevku mi Zbyněk písal na FB, takže som s ním prehodil zopár slovVlatoman píše:Co já vím, tak ho má Zbyněk Nantl a až na nějakou patálii hned po nákupu s ním byl spokojený. Také o něm uvažuji. Ale moje sestava je o 1kg lehčí, spolu s kilovou gimbalkou by to, ale mělo být na pohodu.
- xbajnox
- zkušený zimní host

Statívy Genesis
Dík za koment. Mne práve ide o fotenie zo zeme. Ani si nepamätám, kedy som mal na statíve vysunutý tretí diel, asi nikdy :D. Najväčší problém súčasného statívu je, že je v zloženom stave príliš vysoký. Keď sedím na zemi, "nedočiahnem" na foťák.makara píše:mam ja jeden v hlinikovej verzii .. zakladna je dost mala .. preto aj stabilita je slabsia ked su nohy vysunute viac .. ako prevedenie je dobre ...po case som kupil este Feisol stativ a ten je uplne niekde inde :D ale aj ten genesis pouzivam na miesta kde netreba mat fotak vysoko
A za ďalšie tieto genesis majú na konci kovové hroty, nie ako u mňa, kde sú nohy ukončené gumovou záslepkou. Keď to položím niekde, kde je uľahnutá tráva/listy/čučoriedky/, celý statív na tom tancuje.
Feisol sú asi dobré statívy, ale cenovo sú, ako píšeš, niekde inde :D.
- makara
- zkušený stálý

- Jméno: Lubomir Novak
Statívy Genesis
ak fotis len od zeme tak je to dobra volba aj pomer cena/vykonxbajnox píše:Dík za koment. Mne práve ide o fotenie zo zeme. Ani si nepamätám, kedy som mal na statíve vysunutý tretí diel, asi nikdy :D. Najväčší problém súčasného statívu je, že je v zloženom stave príliš vysoký. Keď sedím na zemi, "nedočiahnem" na foťák.makara píše:mam ja jeden v hlinikovej verzii .. zakladna je dost mala .. preto aj stabilita je slabsia ked su nohy vysunute viac .. ako prevedenie je dobre ...po case som kupil este Feisol stativ a ten je uplne niekde inde :D ale aj ten genesis pouzivam na miesta kde netreba mat fotak vysokoMusím to potom rozložiť na široko a to nie je úplne komfortné.
A za ďalšie tieto genesis majú na konci kovové hroty, nie ako u mňa, kde sú nohy ukončené gumovou záslepkou. Keď to položím niekde, kde je uľahnutá tráva/listy/čučoriedky/, celý statív na tom tancuje.
Feisol sú asi dobré statívy, ale cenovo sú, ako píšeš, niekde inde :D.
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
-
remy
- zkušený protahující

Statívy Genesis
Ahojte, vie mi niekto poradiť ? Na doterajšom statíve manfrotto 055xprob sa mi podarilo ulomiť nohu (veľmi som ho nešetril a má 10 rokov), tak rozmýšľam nad novým. Z manfrottom som bol spokojný, pri fotení vo vode zniesol desiatky potopení, aj moje dosť nešetrné zaobchádzanie, jediné mínus jeho váha. Najprv som chcel znova manfrotto, ale ak niekto máte skúsenosť s niečím ľahším, ale rovnako odolným, tak poraďte. Cena 200-300 EUR, zostavu mám do 3 kg. Ďakujem za každý komentár.