Statív k ďalekohľadu

Odpovědět
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Statív k ďalekohľadu

Příspěvek od vla »

Vzal bych Velbon, páková hlava je vynikající. Zvětšení poměrně malé, tak by chvění nemuselo až tak vadit. Obecně na ptáky je lepší monokulár s proměnným zvětšením a ED objektivy než 25x100. Ceny začínají pro nejčastější průměr 80mm již kolem 10 tis, což je srovnatelné s uvažovaným velkým triedrem.
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Statív k ďalekohľadu

Příspěvek od stugent »

Rád bych poradil, ale myslím, že se stativem na astrofotografii tu mnoho lidí zkušenost mít nebude. Možná zkus napsat zprávu uživateli "vla", mám pocit, že se tím trochu zabývá.

Co se týče stativu pro monokulár, tak čím pevnější, tím lepší. Já používám dalekohled 20-60x/80 a na dlouhém konci už je velice náchylný, stačí aby foukal vítr a už se chvěje. na těch 20x s tím problém není. Hlavu bych doporučil pákovou. Mám kulovku, na foťák super, ale na dalekohled by páková byla asi vhodnější.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Odpovědět

Zpět na „Stativy + hlavy“