Konipas bílý - Motacilla alba - Trasochvost biely
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
Krafra
- VIP

Konipas bílý - Motacilla alba - Trasochvost biely
Mladý Konipas bílý, foceno v protisvětle a slunce již bylo dost vysoko
.
-
honziceks
- zkušený zimní host

- Jméno: Honza
Re: Konipas bílý
kdyz jsem cekal na bahnaky tak mi zapozoval tenhle mladoch
[mrtve linky]
[mrtve linky]
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
honziceks: Konipas se opravdu povedl, až poladíš ještě malinko to zpracování, které si ty fotky určitě zaslouží, tak budou fotky jako víno a já slintat u monitoru
.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
-
honziceks
- zkušený zimní host

taek: jo to zpracovani je problem. Jak jsem psal nemam v podstate zadny software, ale pracuje se na tom. Kdyz jsem clanek o procesingu od Mecana cetl na jeho webu tak jsem si rikal ze si poridim asi slovnik cizich slov
.
-
remy
- zkušený protahující

pre honziceks - pekne ti to foti...
mna dnes prestrasil jeden trasochvost- hopsal predomnou a ked som sa natahoval pod sietou aby som ho lepsie zameral, tak ma musel zbadat a priletel ku mne zvedavec jeden
sadol si asi 30 cm odo mna tak som po kratkom zavahani vystrcil spod siete fotak - tak co uz v takej chvili, sklopil display (cez hladacik sa nedalo), prestavil na makro (mam ultrazoom), stiahol zoom a fotil ako makrosnimky
to sa mi zatial nestalo.... a on tam cely cas sedel, cumel mi do objektivu a len zvedavo vykrucal hlavku ze co je to za cudo....
mna dnes prestrasil jeden trasochvost- hopsal predomnou a ked som sa natahoval pod sietou aby som ho lepsie zameral, tak ma musel zbadat a priletel ku mne zvedavec jeden
sadol si asi 30 cm odo mna tak som po kratkom zavahani vystrcil spod siete fotak - tak co uz v takej chvili, sklopil display (cez hladacik sa nedalo), prestavil na makro (mam ultrazoom), stiahol zoom a fotil ako makrosnimky
-
honziceks
- zkušený zimní host

Neco z dnesniho rana.
[mrtve linky]
[mrtve linky]
-
M.H.
- vzácný host

- Jméno: Miloš Hrdlička
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Miloši, to je fajn snímek
Ta volavka mi tam silně připomíná jakéhosi ducha, jakoby se jim zjevil či čo
.
-
honziceks
- zkušený zimní host

Z dnešního focení. Nějaké další foto jsem přidal na web.
[mrtve linky]
[mrtve linky]
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Dneska jsem měl tragický den s volavkou, od rána se to všechno podělávalo. Zřejmě díky podzimnímu tahu tam ráno nebyla jedna volavka, jako vždy, ale proháněly se nad rybníkem čtyři, to se stává jen v některých dnech na jaře a na podzim (velmi vzácně). Bohužel jsem přijel velmi pozdě, až po šestý za světla, a tak mě zmerčily. Tři hodiny jsem čekal, než mi sedne před kryt. Bohužel tam mám jedno hluché místo, kde asi na tři metry není z krytu vidět a volavka dosedla přímo tam. Neviděl jsem jí, a tak jsem o ní ani nevěděl a stupidně jsem ji vyplašil. Čekal jsem další tři hodiny a situace se do detailu zopakovala. Už jsem byl tak rozzuřený, že jsem ze zařekl, že tam zůstanu čekat, dokud ji nevyfotím. Ta potvora ale sedla na strom asi 100m od krytu a začal souboj nervů, kdo to první vzdá. Mezitím mi tam celé dopoledne svištěl ledňáček a hodně odsedal nedaleko krytu. Taky mi tam pobíhali dva bažanti. Po poledni to trochu uslo a ve tři jsem už nevydržel a vzdal jsem to. Po 9 hodinách čekání jsem ji necvaknul ani jednou. Úplně mi to zkazilo chuť tam jet zítra.
Ulovil jsem akorát jednoho konipase, který mi dobrých pár metrů před krytem hrál divadlo. Bohužel byl daleko a fotky jsou výřezy.
Ulovil jsem akorát jednoho konipase, který mi dobrých pár metrů před krytem hrál divadlo. Bohužel byl daleko a fotky jsou výřezy.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
-
Barabel
- KAHLER
- zkušený protahující

- Jméno: Karel Palacký
Konipas bílý - Motacilla alba
Jeden "vedlejší produkt" při čekání na bahňáky. Nakonec povýšil na "produkt hlavní", neb bahňáků se ten den nějak nedostávalo. Nu což, tedy příště...
. Karl
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
-
amajk
- stálý

- Jméno: Michal Kočan
také jeden vedlejší produkt, také z čekání na bahňáky
a ten den také nakonec jediný produkt
Nikon D7100 a 400 2,8ED
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
fomo: zapózovala pěkně, jenom mi připadá, že bílá není bílá, ale šedá - fakt to asi táhne do šeda, ale to spravíš v editoru
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
šedá je neutrální barva, takže s tím výrazem "táhnout do šeda" se moc neztotožňuji. Ano, možná by chtělo tomu trochu potahat křivky a spravit kontrast, s plotem by se dalo v Photoshopu také trochu zabojovat, ale hlavně mi vadí ta neostrost. Pokud to není výřez, tak by to určitě šlo trochu lépe doostřit. Čas 1/640 s a clona 7 jsou dobré hodnoty, překvapuje mě ta horší technická kvalita. Nechceš do této sekce : http://forum.photomecan.eu/viewforum.php?f=45 dát odkaz na RAW? Pokud tedy nefotíš do JPGu.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5