Vážky a šídla | Vážky a šidlá

Odpovědět
Ritchi
VIP
VIP
Jméno: Ondřej Ryška

Vážky a šídla

Příspěvek od Ritchi »

šídlo pestré z minulého týdne
Přílohy
sidlo_wl.jpg
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
Karlík amatér
protahující
protahující
Jméno: Karel Beneš

Vážky a šídla

Příspěvek od Karlík amatér »

Dobrý den kolegyňko a kolegové......doufám že se vás to oslovení nedotkne, protože když se dívám na vaše fotovýbavy , tak mi to připadá stejně drzé jako bych přijel na sraz majitelů Porsche v Trabantu a všechny oslovoval nazdar kolego :) .
Opovážím se trošičku oživit zdejší vlákno pár neumělými pokusy o focení těchto krásných a plachých stvoření. Protože můj fotoaparát není schopen zaostřit nic letícího a ještě ke všemu už na 400 ISO nepěkně začíná šumět ( co bych také chtěl za 6 000,-...že ? :) , jsou mé fotografické možnosti omezeny na pěkné počasí a sedící potvůrky. Díky pidičipu s velkou hloubkou ostrosti bohužel ,, musím zapomenout" i na krásný sametový a slitý bokeh jaký tady máte na svých fotografiích vy :( . Takže se omlouvám za obrazovou nedokonalost mých snímků.
Karlík
PS: přestože rozsah zoomu má Fuji veliký , tak je na delších ohniscích nepoužitelný ( velká ztráta kresby bez detailů....holt ultrazoom ). Proto jsem se naučil dostávat se k nim až na ,,dosah ruky" ( v případě použití makropředsádky až na 10 cm ) aniž bych je vyplašil.
Přílohy
DSCF8931.jpg
DSCF8900.jpg
DSCF0904.jpg
ultrazoom Fuji HS 30 EXR + Raynox 250 a fólie ze starého LCD + brýle 4 dioptrie
ladysk
VIP
VIP

Vážky a šídla

Příspěvek od ladysk »

Karlík: no to je dost, že se´s sem zase podíval :-). Oživení je potřeba všude ...
Na výbavu nedávej, jde o to, že ti to s UZ a R250 jde dobře, což se o mě nedá říct :-)
Jasně, meze sestavy jsou dané, ale dokazuješ, že s malou hračkou není problém... a na tahání s sebou je vždy po ruce, to je možná ještě důležitější. Kolikrát na něco narazíš a nemáš čím vyfotit - velký aparát leží doma v regále ... :-)
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Vážky a šídla

Příspěvek od MartinP »

Karlík: já myslím, že jsi se s tím popasoval tak, že není poznat, že to není zrcadlovkou : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
levap
stálý
stálý
Jméno: Pavel Prkna

Vážky a šídla

Příspěvek od levap »

Motýlice lesklá
Přílohy
PAVL4210.jpg
Použitá technika: Canon 100/2,8 IS L Macro, Canon EF 300/4 L IS USM,TC KENKO 1,5x, Canon EF 17-40/4L USM, Canon EF 50/1,8 II., Sigma 180/3,5 a k tomu různá udělátka aby se dalo fotit jednou rukou a Canon 5D Mk III
Karlík amatér
protahující
protahující

Vážky a šídla

Pánové děkuji vám za kladný ohlas na mé nedokonalé snímky....potěší o to víc, že jste tu mezi místními fotografy v elitní skupince V.I.P :)
Karlík
PS: Pavle ( Levap ) pamatuji si , jak jsem ti kdysi ( když jsi se stěhoval do Úhříněvsi ) , dával tip na lokality Louňovické a Jevanské rybníky.....osvědčila se ti některá z nich ?? Máš totiž i z nového bydliště moc pěkné snímky , tak mne jen zajímá odkud je máš.
Karlík amatér
protahující
protahující

Vážky a šídla

Přidám ještě pár snad přijatelných snímků...
Karlík
Přílohy
IMGP9107.jpg
DSCF1343.jpg
3.jpg
Karlík amatér
protahující
protahující

Vážky a šídla

Přidám ještě několik ,,jako portrétů " :)
Karlík
Přílohy
portrét.jpg
IMGP9112.jpg
DSCF1352.jpg
DSCF8948.jpg
ladysk
VIP
VIP

Vážky a šídla

Příspěvek od ladysk »

Sakriš...takových úlovků a já se kvůli počasí nedostanu ven - to je už kolikátý víkend ...
Karlík: škoda, že ti chybí exify, udělal bych si lepší představu o vzniku, nejen o datu ...
a o tom VIP - to není / u mne / vůbec vypovídající, můžeš 999x pochválit něčí fotku a jednu svoji přidat klidně do " srneček " a jsi " tam " :-), je to jen o tom, jak moc diskutuješ ...vždyť se podívej u vás třeba na Edu ... :-)
levap
stálý
stálý
Jméno: Pavel Prkna

Vážky a šídla

Příspěvek od levap »

Karlík: Prozatím nevyužil, jelikož z velkými plochami rybníků nemám dobré zkušenosti. Chce to více méně " kaluže vody" zarostlé rákosem, mokřiny, staré malé pískovny atp. Rybníků mám zde dost a blíže a tam toho moc neulovím. Takové příhodné lokality zde mám pouze dvě, ale není na nich žádná pestrost druhů což je normální. Ale hlavně se tam dostanu bez ohrožení na zdraví na kole, když náhodou nespadnu. T o víš 75 roků mě už moc pružného neudělá. V bývalém bydlišti jsem měl takových lokalit nejméně deset. Ale pořád hledám. : D
Použitá technika: Canon 100/2,8 IS L Macro, Canon EF 300/4 L IS USM,TC KENKO 1,5x, Canon EF 17-40/4L USM, Canon EF 50/1,8 II., Sigma 180/3,5 a k tomu různá udělátka aby se dalo fotit jednou rukou a Canon 5D Mk III
Karlík amatér
protahující
protahující

Vážky a šídla

Tak držím Pavle palce ať je hledání úspěšné.
Karlík
PS: abych jen ,,nekecal" tak přihodím pár kousků
Přílohy
DSCF1328.jpg
DSCF0928.jpg
2.jpg
DSCF1320.jpg
ladysk
VIP
VIP

Vážky a šídla

Příspěvek od ladysk »

vážka " lesní " ... jak už je jim zima, posedávají po zemi - a i na spodcích osluněných kmenů stromů ...
Přílohy
NIK_1023a.jpg
Karlík amatér
protahující
protahující

Vážky a šídla

Přidám pár snímků ze včerejší ,,kontroly" nové lokality...
Karlík
Přílohy
DSCF2573.jpg
DSCF2550.jpg
DSCF2534.jpg
Karlík amatér
protahující
protahující

Vážky a šídla

Zdravím všechny kolegy
Potřebuji poradit....náhodou jsem nejspíše našel ,,metodu", jak vážky zklidnit, takže nejsou plaché, můžu se je utrhnout i s listem nebo stéblem na kterém sedí a můžu si s nimi manipulovat podle potřeby focení a dá se jich dokonce dotknout :) . Některé fotky takhle focené jsem sem už dal ( hlavně ty z 10 cm focené ,,portréty").
Konzultoval jsem to už i na jiných webových stránkách , s místním uživatelem co má nick Ladysk a včera dokonce se známým makrofotografem Pavlem Krásenským ( možná se s ním někteří znáte osobně, protože už roky pořádá víkendové workshopy zaměřené na focení vážek ). Nikdo mi nedokázal dát uspokojivé vysvětlení a přesto to funguje ! : good: . Pavel to považoval za nemožné do té doby než jsem mu poslal ,,důkazní cvaky"....tím jsem ho pěkně rozhodil :).
Chtěl bych to téma s vámi více probrat, ale nevím kam ho umístit abych neplevelil tohle vlákno ....mám založit nějaké nové ? a v jaké sekci to bude nejvhodnější ? ..... já osobně té metodě říkám ,,zaříkávání vážek" , ale to by na celkem odborných stránkách asi byl blbý název vlákna :(
Karlík
PS: přihodím zatím alespoň dvě fotky a další ( včetně povídání o nich ) bych dával až na případné nové vlákno.....souhlasíte? , nebo to mám dávat sem ?
Přílohy
DSCF0989.jpg
DSCF2537.jpg
Karlík amatér
protahující
protahující

Vážky a šídla

Abych nebyl v podezření, že jdu na ně jen ,,na zbabělce zezadu"....tak přidám důkaz i zepředu :) ( dokonce mi prst zlehka ,,ochutnala" tlamkou : good: ).
Karlík
PS: abych sem nedával jen ,,důkazní cvaky", tak přihodím alespoň dvě fotky ,,seriózní" fotky, které vznikly při včerejším ,, zaříkávání".. :)
Přílohy
DSCF2550.jpg
DSCF2534.jpg
DSCF2545.jpg
Odpovědět

Zpět na „HMYZ“