Liška obecná - Vulpes vulpes - Líška hrdzavá
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
r1j1
- VIP

Liška obecná - Vulpes vulpes
Safra ta se mě moooc líbí 
-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
Krasavice 
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Moc , moc pěkný, příběh i fotka. Vyklonuj ten klacík a bude to naprosto dokonalý. 
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
- Martina
- VIP

Zajímalo by mě, jak ta fotka vypadala bez zatmavení.
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
No jak asi...byla sice už v originále tmavší (bo bodové měření expozice), ale pochopitelně to pozadí bylo dost chaotický (neestetický), takže to ztmavení byl celkem logický krok, tím spíše kdy měla fiknutý ocas v půlce a tlapky zespoda (prostě přesně tak, jak nemá vypadat ořez (kompo)Martina píše:Zajímalo by mě, jak ta fotka vypadala bez zatmavení.
- Martina
- VIP

Mně na té fotce nesedí ta levá strana čumáku, kdy se ztrácejí fousy. Chápu, že by to byla strašná piplačka, ale když nejsou vidět jejich hrany, tak to je začernění takové násilné. A pak ta pravá strana mi přijde navíc, nic té fotce nepřidává, spíš ubírá. Nechala bych jen hlavu, bílou náprsenku a sekla tu fotku na výšku.
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Máš úplnou pravdu:-)
taky jsem došel k názoru, že lepší by byla fotka na výšku pouze s hlavou a náprsenkou...ale ta levá část by byla fakt piplačka (fousy tam jsou černé a pozadí za fousama takové strakaté, musel bych to pozadí upravit do řekněme tmavší zeleně aby ty fousy zůstaly vidět...bohužel, jsou utopené ve stínu na rozdíl od pravé strany fotky, kde vyniknou proti té náprsence) a na tu piplačku včíl nemám čas (připravuji fotky na kalendář 2026) - už to odklonování klasíku jsem udělal pouze v malým rozlišení. Ale mám s tou fotkou plány- na kalendář 2027. Titulku toho kalendáře vždycky dělám tmavou (s lamiem) a často tam je právě i portrét na černém (tmavém) pozadí... Ale třeba do té doby cvaknu lepší portrét
taky jsem došel k názoru, že lepší by byla fotka na výšku pouze s hlavou a náprsenkou...ale ta levá část by byla fakt piplačka (fousy tam jsou černé a pozadí za fousama takové strakaté, musel bych to pozadí upravit do řekněme tmavší zeleně aby ty fousy zůstaly vidět...bohužel, jsou utopené ve stínu na rozdíl od pravé strany fotky, kde vyniknou proti té náprsence) a na tu piplačku včíl nemám čas (připravuji fotky na kalendář 2026) - už to odklonování klasíku jsem udělal pouze v malým rozlišení. Ale mám s tou fotkou plány- na kalendář 2027. Titulku toho kalendáře vždycky dělám tmavou (s lamiem) a často tam je právě i portrét na černém (tmavém) pozadí... Ale třeba do té doby cvaknu lepší portrét
- Martina
- VIP

Vzala bych původní fotku, fousy bych vybrala tak, aby měly videtelné hrany a to světlé ohraničení bych pak pomocí další vrstvy přenesla na upravenou fotku.
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Mně se to líbí právě takhle, že to působí dojmem, že se to tělo ztrácí ve tmě nebo naopak, že z té tmy vystupuje. Když se to ořízne na portrét, tak se to "kouzlo" ztratí.Já bych to rozhodně neřezal.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Já nad tím asi nebudu přemýšlet, jestli by to nějak bylo lepší, mě se to líbí takto. Skvělá fotka. A ty předchozí jsou taky dobré!
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Jirka V.
- zimní host

- Jméno: Jiří Vondráček
Hamningberg - tohle místo na samotném konci Varangeru mě nadchlo. Představte si skály, severskou tundru, kde v noci (za půlnočního slunce) loví pustovky a oživají další tvorové jako třeba i polární lišky. Bohužel na tu jsem nenarazil. Na pobřeží se prohání stovky bahňáků ve svatebním a na moři pozorujete asi 300 morčáků prostředních. Nikde nikdo, jen vy a příroda.... tohle místo musím ještě někdy vidět. Tady jedna zvědavá liška fotografovaná někdy kolem půlnoci...

https://www.wildlife-foto.cz/ Nikon D500 / Z6II + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF
- Ymi
- VIP

- Jméno: Jaroslav Fojt
ta druhá je super
Nikon D750/D700, Nikkor 400/3,5, Nikkor 105/2,8 VR a další udělátka... nově N 200-500
https://www.instagram.com/ymiprvni/
https://www.instagram.com/ymiprvni/
-
Ital
- zkušený běžný

- Jméno: Mirek
Mě se líbí obě, na prví je hezky vidět ten hustej kožich a na druhý to prostředí.
Olympus E-3, 14-42/5.6, 50/2, sigma 50-500/6.3, sigma 70-200/2.8, sigma 105/2.8
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Byl jsem tam a je to doslova konec světaJirka V. píše:Hamningberg - tohle místo na samotném konci Varangeru mě nadchlo. Představte si skály, severskou tundru, kde v noci (za půlnočního slunce) loví pustovky a oživají další tvorové jako třeba i polární lišky. Bohužel na tu jsem nenarazil. Na pobřeží se prohání stovky bahňáků ve svatebním a na moři pozorujete asi 300 morčáků prostředních. Nikde nikdo, jen vy a příroda.... tohle místo musím ještě někdy vidět. Tady jedna zvědavá liška fotografovaná někdy kolem půlnoci...
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Parády, taky se mi líbí obě.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600