Muflon obecný - Ovis musimon - Muflón lesný

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Honzis
zimní host
zimní host
Jméno: Jan Jironč

Muflon obecný - Ovis musimon

Příspěvek od Honzis »

V sobotu jsem si přivábil tyhle 3 čerty. Přišli mi přesně od slunce, ale radost mi udělali velikou. Nakonec jsem měl problém nacpat je do hledáčku. :) Byli to pořádní kousci.
IMG_9485_web.jpg
IMG_9619_web.jpg
IMG_9628_web.jpg
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

:-) to je dobrá tlupa! U nás je problém nachytat je v lese, ne tak na louce či poli. A ty jsi je nějak vábil? V tuhle dobu?
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Líbí se mi, hlavně ta druhá a třetí, jen mi přijdou takové nebarevné
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Honzis
zimní host
zimní host

Příspěvek od Honzis »

Mouka píše::-) to je dobrá tlupa! U nás je problém nachytat je v lese, ne tak na louce či poli. A ty jsi je nějak vábil? V tuhle dobu?
Zahlédl jsem je zhruba na 200m, jak pomalu zatahují do lesa, tak jsem ze sebe zkusil vyloudit bečení, jako když se ozývá ztracené muflonče a zafungovalo to. Okamžitě zareagovali a rozvážným krokem se přišli podívat, jakej cvok to tam leží na louce a béká jak o život. Možná, že mě hned prokoukli a jen mi chtěli udělat radost. : D
Honzis
zimní host
zimní host

Příspěvek od Honzis »

stugent píše:Líbí se mi, hlavně ta druhá a třetí, jen mi přijdou takové nebarevné
Máš opět recht. Pozice Slunce mi úplně nepřála, proto asi ta nebarevnost. Ale barvy jsem teď dodatečně oživil a výsledek je o dost lepší. Při prvotním postprosesu jsem se bál příliš saturovat, aby mi černá srst nezačala modrat, ale obavy byly zbytečné. Díky za koment.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

honzis: u mě vede prostřední : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

Honzis:
pěkné záběry,prostřední je i u mě na prvním místě.
Honzis
zimní host
zimní host

Příspěvek od Honzis »

Dlouho tu žádný nepřibyl, tak přihodím dva kousky z víkendu.
Přílohy
IMG_2057_web.jpg
IMG_2072_web.jpg
Oki
stálý
stálý
Jméno: Ondrej

Příspěvek od Oki »

Dnes som bol po dlhej dobe pozrieť do lesa, či sa mi náhodou nepritrafí nejaký daniel :) Jeden dospelý, naháňajúci danielku mi prebehol pred bicyklom ešte než som prišiel na miesto. To boli posledné daniele, čo som dnes videl. Za to ma ale prekvapil muflón, ktorý taktiež preháňal svoje partnerky. Rútili sa rovno na mňa, no veľa času na komponovanie mi nedali, tak len takto :) U nás už teda začali aj muflóny.
[mrtve linky]
Canon 7D Mark II, Canon EF 400mm f/5.6L, Tamron 17-50 mm f/2.8, Canon EF 50mm f/1.8 STM
http://www.ondrejzvozil.sk
Oki
stálý
stálý

Příspěvek od Oki »

Všera bola až do druhej poobede hmla, všade molo strašne mokro a svetla v lese málo. Stretol som skupinku muflónov, no jediná ako-tak použiteľná fotka je táto muflónka :)
[mrtve linky]

Dnes som išiel tiež, no kvôli posunutému času som prišiel do lesa o hodinu neskôr : D Ešte než som vošiel do lesa som zo vzdialenosti pár metrov pozoroval 3 malé muflónčatá, ako sa pasú kúsok od cesty, no kvôli mladým borovciam v popredí sa mi použiteľná fotka nepodarila :( Snažil som sa ich obísť, a keď som bol asi 5 od nich, jedno z nich (o ktorom som nevedel) ma zbadalo a ušli... No ešte predtým cez cestu vedľa ktorej boli, prešiel tento samec:
[mrtve linky]
Svetla tam bolo málo, a postál len chvíľu, tak aspoň takto. Som celkom prekvapený, koľko ich tam je, keď som v lete videl dvoch na veľkú diaľku, myslel som, že len zablúdili :)
Naposledy upravil(a) Oki dne 28 říj 2013, 16:52, celkem upraveno 1 x.
Canon 7D Mark II, Canon EF 400mm f/5.6L, Tamron 17-50 mm f/2.8, Canon EF 50mm f/1.8 STM
LukasH
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Lukáš Holásek

Příspěvek od LukasH »

Muflónka je super, má peknú hĺbku, páči sa mi aj svetelne.
http://holasek.sk
Canon EOS 6D II / 40D
EF 300/2.8L IS USM, EF 17-40/4L USM, TC 2x III
Filip Násaly
stálý
stálý
Jméno: Filip Násaly

Příspěvek od Filip Násaly »

Ten baranisko je veru parádny.V peknom prostredí!
Mne tento fešák prišiel ako bočný produkt pri fotení danielov (na druhej fotke je mozné vidiet daniela v pozadí ) :)
_mg_9776.jpg
_mg_9778.jpg
Canon 60D , Canon 100-400/4-5.6 IS USM , Monopod , http://wildlifephotography.webnode.sk/
Oki
stálý
stálý

Příspěvek od Oki »

Krásne zábery, takéto "čisté" lesy by som tu aj ja chcel nájsť. Ja som predcvhíľou prišiel domov, od rána v lese, ale okrem veveričky som neodfotil nič : D Mal som skupinku muflónov dosť blízko pri sebe, ale vo vysokej tráve, všade popadané konáre... Tak isto aj s danielmi. Zveri tam je dosť, len ju málokedy stretnem na nejakom vhodnom mieste. Ale je pravda, že to je len moja 1. sezóna, takže tie lesy len spoznávam.
Lukáš
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Lukáš Dolíhal

Příspěvek od Lukáš »

jedni z jara.Po focení prstnatce, byli na louce. ohromný zážitek a navíc v pravé poledne
Přílohy
Kopie - Kopie - jaro 2013 c 282.jpg
Honzis
zimní host
zimní host

Příspěvek od Honzis »

Taky přidám jedno beranisko. Parádně jsem se kvůli němu vyválel v čerstvém lejnu nějakého jeho kolegy/ně. Možná právě proto mě necítil a přišel tak blízko : D
Přílohy
IMG_5551_web.jpg
Odpovědět

Zpět na „SUDOKOPYTNÍCI“