Fotokryt
- ptacatko1
- VIP

- Jméno: Miroslav Stehlik
Re: Fotokryt
Mohu jen potvrdit židlička ta nemá chybu, jen na focení od země to asi nejde, jedna možnost by byla, nízký stativ, jednou rukou hejbat foťákem, nebo nohama a mít sebou malej notebook a žívým náhledem cvakat, jednu nevýhodu to má, žralo by to baterie.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
-
Krafra
- VIP

Ve stanu by sis taky musel lehnout na zem,na té stoličce se skloníš a přes úhlový hledáček fotíš-zkoušeli jsme to.Nejsi úplně na zemi ale stačí to.
-
ToFa
Ale primárně je ta židlička určená spíše ke krmítku nebo na vysokou někde na kraji pole. Pak má svůj smysl a oceníš její pohodlí. K focení u země bych asi volil něco jiného. Sám pořád hledám něco vhodného 
- ptacatko1
- VIP

- Jméno: Miroslav Stehlik
Teď mám dva stany a jeden přenosnej kryt, jeden je vysokej přes 2 metry, bez podlážky, ten je pohodlnej, mohu si zde stoupnout, sednout na židličku a kleknout si, kolena jsou hodně špinavý a smrdí, ale je moc vysokej, foukne váneček a bahňáci se bojí, potom mám menší 130 cm, má podlážku, do něj se musím vyzout, abych nenadělal borčus, zde ležím a maximálně si sednu na bobek, foťák bez stativu na zemi, když si pomyslím, že tam budu muset zase být, norma pro mě je minimálně 5 hodin, tak mi stávají vlasy hrůzou, strašné nepohodlí, co by fotoamatér neudělal pro fotečku a to má ještě doma dozvuky, cos vyfotil, nic, já jsem si to myslela, že zase nic nebude ,hrůza hrůzoucí a konečně ten přenosnej kryt ten mám udělanej, ale siťa nikde, vysokej je 150cm, budu tam sedět na stoličce, je delší, abych mohl odsunout dozadu stoličku a klečet a fotoaparát nad zemí, podle potřeby.
Míra
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
-
Krafra
- VIP

Endo,to ten fastman 2 v tvém odkazu vypadá líp,není tak vysoký a můžeš ležet a sedět.
-
enda
- VIP

- Jméno: Leo Dvořák
Díky moc všem za příspěvky. Na tu židličku jsem taky narazil, ale to jde zatím mimo mě, protože 5 000Kč je pro mě opravdu moc. Pro ty, kdo to neví, připomínám, že je mi 14 let a mé cenové možnosti jsou někde jinde. Navíc jsem nedávno dostal ten evf panasonic za 8 000, takže, kdybych teď na rodiče vybalil, že chci židli za 5 000, tak nevím, co by mi řekli
Vzhledem k mému věku jezdím k rybníkům na bahňáky s tátou, takže ležet několik hodin v krytu v bahně, to si asi pár let ještě budu muset počkat
Fastman 2 mě tolik nenadchl, protože kryt budu využívat převážně jen ke krmítku a ke hnízdům, dutinám, jak jsem psal výše.
Fastman 2 mě tedy na tyto účely přijde zase moc nízký
Snad mě chápete, proč nechci žádný super nízký kryt, ale pro začátek nějaký jednoduchý kryt ke krmítku.
Budu rád za další komentáře, ještě jednou díky.
Vzhledem k mému věku jezdím k rybníkům na bahňáky s tátou, takže ležet několik hodin v krytu v bahně, to si asi pár let ještě budu muset počkat
Fastman 2 mě tolik nenadchl, protože kryt budu využívat převážně jen ke krmítku a ke hnízdům, dutinám, jak jsem psal výše.
Fastman 2 mě tedy na tyto účely přijde zase moc nízký
Snad mě chápete, proč nechci žádný super nízký kryt, ale pro začátek nějaký jednoduchý kryt ke krmítku.
Budu rád za další komentáře, ještě jednou díky.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
-
Sešívka
Enda: Jestli Ti můžu poradit, tak s nákupem krytu když tak počkej na leden/únor. Budou nové menší a cenově dostupné stany.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
A jestli to bude mít podlážku, tak ji vystřihni, na nic tam není a jen dělá problémy tím, že si tam zaneseš svinčík a také jakýkoliv hrbol na zemi nebo trs trávy hodně vadí.
Já mám něco podobného od Zebco, podlážku jsem vystřihnul, okýnka na všech stranách prostříhal ve výši "sezení na stoličce" a je to v pohodě. Jen když je vítr, docela se hýbe a musíš jej dost dobře ukotvit třeba kameny nebo stanovými kolíky. Sem tam jej použiji i domaskovaný nějakými větvemi nebo trsy trávy a funguje. Když vystřihneš fotootvory i u země, lze v něm i ležet. Ten můj má spodní rozměr snad 160x160, tak to jde. Neměřím 2 metry
Já mám něco podobného od Zebco, podlážku jsem vystřihnul, okýnka na všech stranách prostříhal ve výši "sezení na stoličce" a je to v pohodě. Jen když je vítr, docela se hýbe a musíš jej dost dobře ukotvit třeba kameny nebo stanovými kolíky. Sem tam jej použiji i domaskovaný nějakými větvemi nebo trsy trávy a funguje. Když vystřihneš fotootvory i u země, lze v něm i ležet. Ten můj má spodní rozměr snad 160x160, tak to jde. Neměřím 2 metry
- Eda
- běžný

enda: Zdar skoro jmenovče!
Mám pro tebe super levný a malý kryt.
Budeš muset jen prokázat trochu zručnosti.
Sežeň si někde starý,rozbitý ,stanový altánek co se prodává ve špáru.
Konstrukci z něj si uprav podle své velikosti a pak už jen stačí ušít obal.
Zde foto:
[mrtve linky]
Mám pro tebe super levný a malý kryt.
Budeš muset jen prokázat trochu zručnosti.
Sežeň si někde starý,rozbitý ,stanový altánek co se prodává ve špáru.
Konstrukci z něj si uprav podle své velikosti a pak už jen stačí ušít obal.
Zde foto:

[mrtve linky]
Naposledy upravil(a) Eda dne 10 úno 2010, 17:41, celkem upraveno 1 x.
-
ToFa
Teda Edo, v tobě se nezapře český člověk. Prvně tady prosadíš fotovor z pneumatiky a teď super maskovací stan z altánku. Hned jdu k sousedům vyškemrat ten jejich starý a udělám si z toho konstrukci jak pro ležení, tak pro sezení. Dííííky 
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
Je to bezva nápad, na menší konstrukci jsou ty tyčky akorát a jsou lehké. Altán toho moc nevydržel a válí se ladem určitě hodně lidem doma, i nám.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
-
enda
- VIP

Díky moc. Eda: Je to skvělý nápad, ten altánek doma myslím i máme, ale jednak nevím, z čeho bych ušil potah, žádnou maskovací látku doma nemáme a hlavně mě ten fastman přijde mnohem praktičtější, co se přemisťování a převozu týče.
Zatím tedy u mě stále vede fastman, asi se stane mým vánočním dárkem.
Ještě jednou díky, altánek určitě využiji i tak, třeba na nějaký pevný kryt.
Zatím tedy u mě stále vede fastman, asi se stane mým vánočním dárkem.
Ještě jednou díky, altánek určitě využiji i tak, třeba na nějaký pevný kryt.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
- matlas
- protahující

- Jméno: Zdeněk Hataš
enda: co tohle: http://www.army-shop.cz/index.php?actio ... &subid=220 výběr "hader" mají myslím dostatečný. nebo zkus celtovinu v řempu http://www.rempo.cz/produkt/1126/Celtovina.aspx
nebo vzít pár starých prostěradel a obarvit si je dle libosti.
nebo vzít pár starých prostěradel a obarvit si je dle libosti.
Olympus OM-D EM1 Mark III, něco objektivů, stativ a spooousta zbytečných krámů v batohu
-
enda
- VIP

Díky, ale už jsem rozhodnutý pro fastman.
Proč se mu tolik vyhýbáte?
Proč se mu tolik vyhýbáte?
-
Jirka H.
- běžný

v Cabelasu mají dost slevy - např. kryt: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true - poštovné je cca 40 US - podle váhy. Je to super obchod, dělal jsem několik objednávek a vždy super. Mají tam velký výběr oblečení, bot, stanů a různých pomůcek
http://www.jirihornek.cz/
Nikon D300, D3s, AFS 500/4, AFS 18-35/3.5-5.6 G, SB800, telekonvertory TC 1.4E a 1.7E, stativ Feisol a Manfrotto 055DB, HDV501
Nikon D300, D3s, AFS 500/4, AFS 18-35/3.5-5.6 G, SB800, telekonvertory TC 1.4E a 1.7E, stativ Feisol a Manfrotto 055DB, HDV501