Fotokryt

- oblečení, obuv, kamufláž, maskovací sítě, fotovory...
Odpovědět
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Re: Fotokryt

Příspěvek od ptacatko1 »

Mohu jen potvrdit židlička ta nemá chybu, jen na focení od země to asi nejde, jedna možnost by byla, nízký stativ, jednou rukou hejbat foťákem, nebo nohama a mít sebou malej notebook a žívým náhledem cvakat, jednu nevýhodu to má, žralo by to baterie.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

Ve stanu by sis taky musel lehnout na zem,na té stoličce se skloníš a přes úhlový hledáček fotíš-zkoušeli jsme to.Nejsi úplně na zemi ale stačí to.
ToFa

Příspěvek od ToFa »

Ale primárně je ta židlička určená spíše ke krmítku nebo na vysokou někde na kraji pole. Pak má svůj smysl a oceníš její pohodlí. K focení u země bych asi volil něco jiného. Sám pořád hledám něco vhodného :(
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Teď mám dva stany a jeden přenosnej kryt, jeden je vysokej přes 2 metry, bez podlážky, ten je pohodlnej, mohu si zde stoupnout, sednout na židličku a kleknout si, kolena jsou hodně špinavý a smrdí, ale je moc vysokej, foukne váneček a bahňáci se bojí, potom mám menší 130 cm, má podlážku, do něj se musím vyzout, abych nenadělal borčus, zde ležím a maximálně si sednu na bobek, foťák bez stativu na zemi, když si pomyslím, že tam budu muset zase být, norma pro mě je minimálně 5 hodin, tak mi stávají vlasy hrůzou, strašné nepohodlí, co by fotoamatér neudělal pro fotečku a to má ještě doma dozvuky, cos vyfotil, nic, já jsem si to myslela, že zase nic nebude ,hrůza hrůzoucí a konečně ten přenosnej kryt ten mám udělanej, ale siťa nikde, vysokej je 150cm, budu tam sedět na stoličce, je delší, abych mohl odsunout dozadu stoličku a klečet a fotoaparát nad zemí, podle potřeby.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

Endo,to ten fastman 2 v tvém odkazu vypadá líp,není tak vysoký a můžeš ležet a sedět.
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Příspěvek od enda »

Díky moc všem za příspěvky. Na tu židličku jsem taky narazil, ale to jde zatím mimo mě, protože 5 000Kč je pro mě opravdu moc. Pro ty, kdo to neví, připomínám, že je mi 14 let a mé cenové možnosti jsou někde jinde. Navíc jsem nedávno dostal ten evf panasonic za 8 000, takže, kdybych teď na rodiče vybalil, že chci židli za 5 000, tak nevím, co by mi řekli : D
Vzhledem k mému věku jezdím k rybníkům na bahňáky s tátou, takže ležet několik hodin v krytu v bahně, to si asi pár let ještě budu muset počkat :)
Fastman 2 mě tolik nenadchl, protože kryt budu využívat převážně jen ke krmítku a ke hnízdům, dutinám, jak jsem psal výše.
Fastman 2 mě tedy na tyto účely přijde zase moc nízký :)
Snad mě chápete, proč nechci žádný super nízký kryt, ale pro začátek nějaký jednoduchý kryt ke krmítku. :)
Budu rád za další komentáře, ještě jednou díky.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
Sešívka

Příspěvek od Sešívka »

Enda: Jestli Ti můžu poradit, tak s nákupem krytu když tak počkej na leden/únor. Budou nové menší a cenově dostupné stany.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

A jestli to bude mít podlážku, tak ji vystřihni, na nic tam není a jen dělá problémy tím, že si tam zaneseš svinčík a také jakýkoliv hrbol na zemi nebo trs trávy hodně vadí.
Já mám něco podobného od Zebco, podlážku jsem vystřihnul, okýnka na všech stranách prostříhal ve výši "sezení na stoličce" a je to v pohodě. Jen když je vítr, docela se hýbe a musíš jej dost dobře ukotvit třeba kameny nebo stanovými kolíky. Sem tam jej použiji i domaskovaný nějakými větvemi nebo trsy trávy a funguje. Když vystřihneš fotootvory i u země, lze v něm i ležet. Ten můj má spodní rozměr snad 160x160, tak to jde. Neměřím 2 metry :-)
Eda
běžný
běžný

Příspěvek od Eda »

enda: Zdar skoro jmenovče!
Mám pro tebe super levný a malý kryt.
Budeš muset jen prokázat trochu zručnosti.
Sežeň si někde starý,rozbitý ,stanový altánek co se prodává ve špáru.
Konstrukci z něj si uprav podle své velikosti a pak už jen stačí ušít obal.
Zde foto:http://s2.imgupload.cz/img/182179/1PgyL/IMG_5481.jpg
http://s2.imgupload.cz/img/182180/TZgA0/IMG_5482.jpg[mrtve linky]
Naposledy upravil(a) Eda dne 10 úno 2010, 17:41, celkem upraveno 1 x.
ToFa

Příspěvek od ToFa »

Teda Edo, v tobě se nezapře český člověk. Prvně tady prosadíš fotovor z pneumatiky a teď super maskovací stan z altánku. Hned jdu k sousedům vyškemrat ten jejich starý a udělám si z toho konstrukci jak pro ležení, tak pro sezení. Dííííky : good:
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Příspěvek od taek »

Je to bezva nápad, na menší konstrukci jsou ty tyčky akorát a jsou lehké. Altán toho moc nevydržel a válí se ladem určitě hodně lidem doma, i nám.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
enda
VIP
VIP

Příspěvek od enda »

Díky moc. Eda: Je to skvělý nápad, ten altánek doma myslím i máme, ale jednak nevím, z čeho bych ušil potah, žádnou maskovací látku doma nemáme a hlavně mě ten fastman přijde mnohem praktičtější, co se přemisťování a převozu týče.
Zatím tedy u mě stále vede fastman, asi se stane mým vánočním dárkem. :)
Ještě jednou díky, altánek určitě využiji i tak, třeba na nějaký pevný kryt. :)
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
matlas
protahující
protahující
Jméno: Zdeněk Hataš

Příspěvek od matlas »

enda: co tohle: http://www.army-shop.cz/index.php?actio ... &subid=220 výběr "hader" mají myslím dostatečný. nebo zkus celtovinu v řempu http://www.rempo.cz/produkt/1126/Celtovina.aspx

nebo vzít pár starých prostěradel a obarvit si je dle libosti.
Olympus OM-D EM1 Mark III, něco objektivů, stativ a spooousta zbytečných krámů v batohu
enda
VIP
VIP

Příspěvek od enda »

Díky, ale už jsem rozhodnutý pro fastman.
Proč se mu tolik vyhýbáte? : D
Jirka H.
běžný
běžný

Příspěvek od Jirka H. »

v Cabelasu mají dost slevy - např. kryt: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true - poštovné je cca 40 US - podle váhy. Je to super obchod, dělal jsem několik objednávek a vždy super. Mají tam velký výběr oblečení, bot, stanů a různých pomůcek
http://www.jirihornek.cz/
Nikon D300, D3s, AFS 500/4, AFS 18-35/3.5-5.6 G, SB800, telekonvertory TC 1.4E a 1.7E, stativ Feisol a Manfrotto 055DB, HDV501
Odpovědět

Zpět na „Výstroj a maskování“