Moták pochop - Circus aeruginosus - Kaňa močiarna

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Moták pochop - Circus aeruginosus

Příspěvek od vla »

Pokud se ořezání rákosí okolo hnízda považuje za bezproblémů budiž. Taky stále hledám takovou tu rovnováhu co ještě ano a co už ne. Takhle za mě ne.
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Příspěvek od enda »

Tak nevíme, jak to měl Richard provedené, myslím, že by to někde určitě šlo i bez ořezání rákosu. Já věřím, že dělal Richard všechno pro to, aby nijak nerušil, takže bych předem nijak neodsuzoval...
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Příspěvek od Indian »

No to by mě taky zajímalo zda bylo okolí upraveno:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

No, mně taky přijde to rákosí před hnízdem nějak olámané. Co já našel v minulosti pár hnízd, tak vždy bylo husté rákosí kolem dokola, maximálně k němu vedla cestička, jak to tam někdo kontroloval/kroužkoval.
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Přesně tak ,jak píše Jiří, hnízda jsou hodně zamaskovaná, když se odkryjí, tak hrozí útok predátora a tohle je podezřele odkryté, tak pozor!!!
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Příspěvek od Jarek »

Sui: dobře si udělal,že jsi paletu vytáhl.
Lidi jsou hroznej dobytek,to co si lidi dovolí třeba u nás v rezervaci,tak se vůbec dívím,že tam vůbec jěště něco lítá.
Místo toho abych chodil domů s radostí,že jsem něco úžasného viděl popř.vyfotil,tak chodím akorát nas..... :(.
Jinak úžasný motáčci,jelikož jsem je v životě neviděl,nemůžu se na ně vynadívat.Taky bych je chtěl vyfotit,ale jak říkáš
za vyrušení nebo zničení hnízda to nestojí,to radši tu fotku mít nebudu ;).
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Když jsem vylézal z bažiny po lovu bukáčků, všiml jsem si tři dravčíků, kteří žadonivým pískáním upřesňovali svoji polohu, kdyby se matka objevila s potravou, jeden z nich mně nechal přiblížit na dosah ruky, sotva se držel na nohou, na fotce to tak nevyzní, ale v reálu je to krásný opeřenec. V poslední době je na jihu Moravy převažujícím dravcem, každá vhodná louže je jejich hnízdištěm, v této době je taky pozoruhodné pozorovat zajímavé chování samečka a samičky při předávání ulovené potravy, jak je již známo, sameček nikdy nekrmí přímo mladé, samička, když zpozoruje přílet samečka s potravou, vylétne mu naproti a pískáním se dožaduje potravy, chvilku spolu na sebe nalétávají, sameček pustí kořist a samička jej v letu pařáty vzhůru obratně skoro vždy zachytí, ale ne pokaždé, když zapadne, třeba do rákosin, tak ta je fuč.
Přílohy
IMG_3813_hdr (2).jpg
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
PavelK
zimní host
zimní host
Jméno: Pavel Kučera

Příspěvek od PavelK »

Pěkné Míro : good:
PavelPhoto.cz Canon EOS 70D, Canon 300/2.8 IS, Canon 100/2.8, Canon 17-40/4, Canon 1.4x III
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

Pěkné setkání i fotka : good:
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

Příspěvek od Boban »

Míro krásnej úlovek : good:
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Míro, krásný úlovek! Měl jsem v týdnu podobný zážitek s tímto druhem, při prodírání křovím vystartoval těsně přede mnou (2 metry) jeden mlaďoch a než jsem se z toho vzpamatoval a všiml si, že sourozenec ještě sedí hned vedle, vystartoval i on. Tady na severu jich máme také hodně, dokonce bych řekl, že je vídám častěji, než káňe.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Příspěvek od zdenekbrtek »

Pěkné, na fotce jsou dobře viditelné typické dlouhé nohy pro tento druh.
iguana
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od iguana »

Krasna foto s krasnym dravcom : good:
Canon PowerShot SX20 IS
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
dady
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Zdeněk Ondrášek

Příspěvek od dady »

mám problém přátelé.. je to také moták pochop? Já se domnívám, že je to samička...
Doufám, že jsem se nespletl (dal jsem ho do BIRDS)...
Dík!!
: sorry:
Přílohy
aIMG_2425.jpg
aIMG_2430.jpg
aIMG_2438.jpg
Canon EOS 5D Mark III a Canon EOS 7D Mark II, objektiv Canon EF300/2,8, Canon EF100-400/4-5,6 L USM IS, blesk Canon SPEEDLITE 430EXII, fotokryt, trpělivost ....
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Příspěvek od Jarek »

No já bych řekl,že Moták je to na 100% nebo ne,Míro :).
Samička nebo samec,tipl bych samce,ale čert se v tom vyznej :).
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
Odpovědět

Zpět na „DRAVCI, SOVY“