Motýli a můry | Motýle a mory
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Motyli a mury
ladysk: tak to jsem fakticky natěšenej na to , co sem vložíš
Jinak mně ten tvůj odstavec připomněl dávné doby na VŠZ a elaboráty z politické ekonomie, to jest kýbl keců o něčem, co se dá říct jednou větou."Mám novej monitor".
Jinak mně ten tvůj odstavec připomněl dávné doby na VŠZ a elaboráty z politické ekonomie, to jest kýbl keců o něčem, co se dá říct jednou větou."Mám novej monitor".
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
-
ladysk
- VIP

Motyli a mury
Karel: máš pravdu, že je to oboustranné, ty pěkný jsou pěknější, některé ty horší až normální jsou lepší, ale zároveň ty " normální " jsou i horší, bohužel zrovna můj případ
Bude to chtít trochu poladit naučený PP...
Blaník: co na to říct...určitě jsem to nepsal kvůli tomu, abych se pochlubil novým monitorem, ale abych znova zamíchal tou diskuzí o zobrazování, pokud to cítíš jinak, je mi opravdu líto... apropo, pokud to není tím, že jsem tě nejmenoval
, ale tvoje fotky tak nějak oproti jmenovaným nejsou vidět tak pěkně, to neznamená, že pěkné nejsou, jak jsem napsal, mě se líbí drtivá většina sem vkládaných, jen je tam pro mě teď ještě v detailech a ostrosti větší rozdíl - rezerva ... Je to možná dané právě tím, že upravuješ podle svého " nepoladěného " zobrazovače, jenže když se stavíš ke komunistickým elaborátům takhle ... 
Blaník: co na to říct...určitě jsem to nepsal kvůli tomu, abych se pochlubil novým monitorem, ale abych znova zamíchal tou diskuzí o zobrazování, pokud to cítíš jinak, je mi opravdu líto... apropo, pokud to není tím, že jsem tě nejmenoval
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Motyli a mury
Strašně dlouho jsem přemýšlel, jak něco takového šetrně napsat, až jsem to raději nechal býtBlaník píše:ladysk: tak to jsem fakticky natěšenej na to , co sem vložíš
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
-
ladysk
- VIP

Motyli a mury
ale nenechal ... a je mi těžko uvěřit, že bys zrovna ty pracoval s kancelářským monitorem za 6 ...
chápu, že to plno lidí vůbec nezajímá, ale třeba někomu to jako nitka při přemýšlení něco dá ...
už o zobrazování mlčím
chápu, že to plno lidí vůbec nezajímá, ale třeba někomu to jako nitka při přemýšlení něco dá ...
už o zobrazování mlčím
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Motyli a mury
No, já pracuju s tímto NECem a to v podstatě je kancelářský monitor za cca 6-10 tisíc..ladysk píše:ale nenechal ... a je mi těžko uvěřit, že bys zrovna ty pracoval s kancelářským monitorem za 6 ...
už o zobrazování mlčím
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
www.phototrip.cz
www.phototrip.cz
- Martina
- VIP

Motyli a mury
Tohle je stejně jen takové dohadování jednookých. Pravého prozření lze dosáhnout jen při práci na výrobcích od Apple.
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Motyli a mury
MartinP: od začátku diskuse o monitorech si myslím totéž. Pro zájmovou činnost drahý monitor fotografa nikam neposune. Za 6 tisíc je spousta parády.
Martina:to je vtip nebo pravda? Budu muset letos řešit počítač a jsem nalomený mezi velkou sestavou anebo notebookem Apple.
Martina:to je vtip nebo pravda? Budu muset letos řešit počítač a jsem nalomený mezi velkou sestavou anebo notebookem Apple.
- Martina
- VIP

Motyli a mury
Apple nemám, ale každý kdo si ho pořídí, dojde osvícení a není pro něj cesty zpět.
-
aqualife
- VIP

Motyli a mury
Z čehož zase nevím jestli je to pravda nebo srandaMartina píše:Apple nemám, ale každý kdo si ho pořídí, dojde osvícení a není pro něj cesty zpět.
(vycházím z toho, že každý fotograf chválí to svoje nádobíčko i kdyby to byl úplný shit. Ještě jsem nikdy nečetl že si někdo koupil blbou techniku).
- Zbyněk.N
- VIP

- Jméno: Zbyněk Nantl
Motyli a mury
No hezky to tady vedete, já jabko nemám a ani o něm neuvažuju. Mám taky monitor za 6 tis. IIYAMU a nestěžuju si. To víš že si každej chválí to svoje 
- Martina
- VIP

Motyli a mury
Je to pravda, ze které mám srandu. Čim víc peněz člověk uvalí za techniku, tím víc hledá přednosti, kterými si ten nákup odůvodňuje.aqualife píše:Z čehož zase nevím jestli je to pravda nebo sranda
Když pominu to, jestli jabko nebo ne, tak u výběru bedna vs notebook záleží na tom, jestli to zařízení člověk potřebuje často přenášet. Stejně výkonný notebook bude vždy pomalejší, protože je těžké součástky v něm uchladit. Malý monitor je taky pro práci s fotkama nouzovka a je lepší dokoupit k notebooku externí (to celkově nákup ještě prodraží). Takže kupovat zařízení, které se víc zahřívá, natahuje do malého prostoru prach a musí dávat do servisu čistit, se vyplatí těm, kteří ho přemisťují. Pokud člověk nepotřebuje být mobilní, je výhodnější, výkonnější a levnější PC. Teď jsou k dostání výkonné procesory AMD Ryzen, které jsou svou stavbou napřed před výrobci softwaru, takže kdo si pořídí sestavu s novým, víc jak čtyřjádrovým, AMD, má jistotu, že pěkných pár let nebude potřebovat upgrade PC.
Jo a ještě bych se zaměřila na to, jestli je uvnitř jen SSD disk nebo i klasický plotnový (ideálně obojí). Když se zadrhne plotnový, většinou ho dokáží specializované firmy rozebrat a data zachránit. Kdyby odešlo SSD je po datech, pokud nejsou zálohovaná ještě i jinde (což by tedy měla být). Sice prý SSD mají velkou životnost, ale čert nikdy nespí.
-
aqualife
- VIP

Motyli a mury
Martina:bedna versus notebook, tam je to jasné, to vím. Já měl na mysli konkrétně versus jablečný notebook.
-
aqualife
- VIP

Motyli a mury
Raději zpět k motýlům: babočka síťkovaná (Araschnia levana)
Kdybych zrovna neměl náhodou nasazený blesk, tak bych ji asi neulovil.
K přepalům hlavně na bočném snímku - je to bílá barva a já někdy nerozumím rozdílu mezi bílou barvou a kritizovanými přepaly.
K přepalům hlavně na bočném snímku - je to bílá barva a já někdy nerozumím rozdílu mezi bílou barvou a kritizovanými přepaly.
- radek
- VIP

- Jméno: Radomír Šálek
Motyli a mury
Přepal je místo, kde není kresba, boční snímek motýla má přepal v bílých místech a v nejsvětlejších částech žluté, kdyby to bylo super zaostřený a zvětšený, tak tam bude jen bílá (žlutá) plocha, nic víc, šupiny, nebo chloupky by si po zvětšení vůbec nevidělaqualife píše:Raději zpět k motýlům: babočka síťkovaná (Araschnia levana)
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
-
aqualife
- VIP

Motyli a mury
Dík.