Ježek západní/východní - Erinaceus europaeus/roumanicus - Jež tmavý/bledý
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
hilgertom
Ježek
Nech si ty provokaceBoban píše:Kluci dík.Šum na D700 to zase taková tragédie neníOsobně to také neumím odstraňovat,tak to raději nedělám
- Boban
- VIP

- Jméno: Jaromír Kadeřábek
- Boban
- VIP

Ježek
Této fotky si fakt vážím,vyfotit WL čelně běžícího ježka na výšku....Upřímně některé letovky ptáků jdou snadněji.Tak to je poslední v podzimních barvách(tedy myslím)Pro ilustraci za jakých podmínek v dnešním hnusném počasí.Nikon D700,Nikkor 500f/4 VR ,ISO 4000,čes 1/200,clona 5,z ruky VR zapnuto.
- ptacatko1
- VIP

- Jméno: Miroslav Stehlik
Ježek
Jaromíre, ta na délku je excelentní záběr, jen mně není jasný, jak takové krásné dílo, lze vytvořit když je zataženo.
Míra
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
- Boban
- VIP

Ježek
Míro díky
Zkusím ti to objasnit.Všimni si,že třeba na té první v tmavší červené barvě jsou vidět kapky,že fakt nelžu,že bylo hnusně.Upřímně také jsem byl docela překvapen,ale ono to žluté listí to prosvětluje,dále jsem použil WB na mráček,ISO 4000 s korekcí expozice do plusu,takže výsledný obraz byl i za mizerného počasí vcelku jasný.Myslím,že se na výsledku podepisuje i sklo.Sice jsem to sem psát nechtěl,spíše do zkušeností s objektivama,ale ta nová 500 s nano vrstvama má fantastický kontrast i z mnou zatím vlastněných(drahých)objektivů největší sytost barev.I optika pokročila.A při focení do protisvětla je parádní.Tak snad takto