Mouchy | Muchy
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
-
Libor K
- VIP

- Jméno: Libor Kubát
Mouchy
ladysk : zelená první, oranžové obě a kuklice výborné 
Canon EOS 700D, 6D, objektivy Canon MP-E 65, Canon EF 100 Macro a Mitutoyo Mplan APO 10x
https://www.flickr.com/photos/144909747@N03/
-
ladysk
- VIP

Mouchy
dík, od tebe to potěší obzvlášť, i když výborné je tu dost nadnesené ... 
Nemůžu se pořád dostat do terénu, tak ze zoufalství na nějakou nejbližší louku, tohle bylo včera odpoledne po dešti, mokrej jsem byl už od prvního bodláku, to by si zasloužilo lepší úlovky

Zajímavost - bylo takové zvláštní světlo, bez slunce, ale nešel použít blesk...
Nemůžu se pořád dostat do terénu, tak ze zoufalství na nějakou nejbližší louku, tohle bylo včera odpoledne po dešti, mokrej jsem byl už od prvního bodláku, to by si zasloužilo lepší úlovky
Zajímavost - bylo takové zvláštní světlo, bez slunce, ale nešel použít blesk...
-
Libor K
- VIP

- Jméno: Libor Kubát
Mouchy
ladysk : mouchy patří pod dvoukřídlé, takže se to dá sypat sem i tam. A pestřenky jsou pro většinu lidí taky takové mouchy. Daří se ti, přesně zaostřeno,dobré fotky. Velká HO malého čipu budí dojem složeniny, viz reakce Mouky.
Nacvakal jsem před pár dny stejný druh pestřenky, tentokrát skutečně složeně.
Nacvakal jsem před pár dny stejný druh pestřenky, tentokrát skutečně složeně.
Canon EOS 700D, 6D, objektivy Canon MP-E 65, Canon EF 100 Macro a Mitutoyo Mplan APO 10x
-
ladysk
- VIP

Mouchy
jj, koukal jsem, že jsem Honzu buď zmátl - nebo to na mě směroval omylem ...
Dobrá skládačka ...
Já se teď "potýkám" s - no takový dilema: Z Lumíka to padá docela detailní tedy spíš docela přijatelně zvětšené, ale když si doma udělám klasický test na zvětšení - kolik mm vyfotím na rozměr snímače, tak se dostávám tak k 1:2 max - nemám to napsaný obráceně !! Tak to moc nechápu, protože s nějakým 1:1 sklem to tak nedám, nehledě že o nějakým držení jednou rukou když druhá obrací list nebo stabilizuje stonek nemůže být řeči ... co mi při srovnávání uniká..?
Dobrá skládačka ...
Já se teď "potýkám" s - no takový dilema: Z Lumíka to padá docela detailní tedy spíš docela přijatelně zvětšené, ale když si doma udělám klasický test na zvětšení - kolik mm vyfotím na rozměr snímače, tak se dostávám tak k 1:2 max - nemám to napsaný obráceně !! Tak to moc nechápu, protože s nějakým 1:1 sklem to tak nedám, nehledě že o nějakým držení jednou rukou když druhá obrací list nebo stabilizuje stonek nemůže být řeči ... co mi při srovnávání uniká..?
- kutilka
- zkušený zimní host

Mouchy
Moc nerozumím otázce...
Nicméně při velikosti čipu 22,2x14,8mm a měřítku zvětšení 1:1 zaberu na snímku předmět velikosti právě 22,2x14,8mm.
Na velikosti čipu 24x36mm a měřítku zvětšení 1:1 zaberu na snímku předmět velikosti 24x36mm.
Takže pokud nepoužiju ořez snímku, bude stejný předmět, fotografovaný na APS-C a FF, na snímku zaplňovat různou plochu. Na FF bude 1,6x menší.
Nicméně při velikosti čipu 22,2x14,8mm a měřítku zvětšení 1:1 zaberu na snímku předmět velikosti právě 22,2x14,8mm.
Na velikosti čipu 24x36mm a měřítku zvětšení 1:1 zaberu na snímku předmět velikosti 24x36mm.
Takže pokud nepoužiju ořez snímku, bude stejný předmět, fotografovaný na APS-C a FF, na snímku zaplňovat různou plochu. Na FF bude 1,6x menší.
-
ladysk
- VIP

Mouchy
... no právě, když vyfotím pravítko, jakkoliv - rovnoběžně nebo kolmo, tak by počet mm vůči rozměru té rovnoběžné strany měl dát velikost zvětšení / zmenšení ... ale když u pidičipu tohle propočítám, dostávám se vlastně na zmenšení ca 1:2 nebo ještě horším. A ořezy se na pidičipu taky moc dělat nedají, takže pro zjednodušení jsem vždy pod poměrem 1:1... Tak proč ve výsledku takovou výslednou fotku nedocílím s 1:1 sklem na D810..? Nebo - kde na to nahlížím špatně..?