Karle já chci jen říci, že dosáhnout dobré TK není úplně vše. Souhlasím, že po tom, co jsi udělal úpravu AF, jsou fotky mnohem ostřejší. Ale nyní to chce dotáhnout k dokonalosti. Mě na té předchozí fotce vadí ta větvička. Naopak ty květy by mohly být fajn, kdyby nebyly tak necitlivě říznuty. Celkově je fotka dost tmavá, takže bych mírně upravil křivky a zesvětlil.aqualife píše:Vstávám za tmy. Vím nejen kdy slunce vychází, ale div se, vím i kdy zapadá. Kryt ještě nemám, prostě si stoupnu za keř a nehýbu se. Ty větve mi zas tak nevadí a "netrčí určitě z každé strany", jako mazanina mi to také nepřijde, ale když myslíš, tak dobře, netvrdím že je to hitparáda. Je to prostě fotka stehlíka za mizerného počasí. Mazaniny mi dělal neseřízený autofokus. Mám raději fotit z ruky, přijde mi to pohodlnější, ale když mi řekneš v čem by konkrétně této fotce pomohl stativ, budu rád.
Vyzkoušej místo schovávání za křoví sednout do maskovacího stanu a dát foťák na stativ. Třeba to bude ještě o něco kepší....