Hýl obecný - Pyrrhula pyrrhula - Hýľ obyčajný

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Hýl obecný - Pyrrhula pyrrhula

Příspěvek od MartinP »

Boban píše:Jirko..zaberove hezke..o tom zadna..ale ta finta je tak dobra k oblnuti par diskutujich zde(nic ve zlem)..a co kdyz pak tu fotku si budes chtit vytisknout v metrovce na zed..nebo ji nekdo bude chtit koupit kuprikladu na dvojstranu..co pak..je pak docela trapne vysvetlovat..ze to nemas koser..a nebo to tak dodat s predem jasnym vysledkem..nikoho se nechci dotknout..ani to nemyslim ve zlem..
Ach jo, Míro, to jsou zase mistrovské řeči - ta finta je samozřejmě použitelná i na tisk, záleží, jak moc jsi vedle přesné HO. Když jsi jen kousek a uděláš to podle toho návodu, tak to nikdo nepozná. Ale zkoušel jsem to nejvýš JENOM na 70x50cm a ne na metru, tak možná je to tím.. : wink: (když máš ostrou větev v popředí a ne objekt, tak Ti nepomůže nic)
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

Příspěvek od Boban »

Hmm..mistrovske keci..beres-li to tak..radeji ostrim na hlavu..nez zada..ale kazdemu dle chuti..
Jířa
VIP
VIP
Jméno: Jiří Voleský

Příspěvek od Jířa »

Chlapci, prosím vás nehádejte se mi tu : no: , pro mě jste mistři oba :)
J.
CANON EOS 6D Mark II a Canon EOS 50D, objektivy Canon EF 400mm, f /5,6L USM, Canon 70-200mm, f/2.8 L USM, Canon MAKRO EF 100mm, f 2.8L, Ext. Canon 1,4x II, stativ GITZO GT 2531, fotostan OUTHOUSE, maskovací sitě, úhlový hledáček Canon 2,5x..
Boban
VIP
VIP

Příspěvek od Boban »

O hadani nejde..snazil jsem se ti Jirko naznacit..pokud je chyba v technice..hod to do servisu..pokud to dela odchylku nad ramec normy pro ten objektiv..vyresi to..ono ty po domacku udelane testy fokusu nemusi vzdy odpovidat..jestli je chyba na tve strane..tak myslim neni od veci byt k sobe poctivy..za sebe osobne..nejakou fotku uz jsem vytiskl..a tisknu i velke ze svateb..jiste zalezi o kolik je to mimo..ale na velkem tisku se ta nepresnost projevi..tedy..zalezi..z jake vzdalenosti se na to divas..fotka se mi celkove libila..pokud jde o obrazek pro web..lze pouzit tu metodu co napsal Martin..
Jířa
VIP
VIP

Příspěvek od Jířa »

Jardo, každopádně díky za názor. Pokud jde o tu předposlední fotku tak ta nepřesnost myslím byla na mé straně. Přesto, že jsem s objektivem měl určitý problém, myslím že ostří dobře. K tisku fotografií, na výstavu foto ptactva jsem zatím tiskl max. formát 30 x 45cm. S kvalitou jsem byl spokojen i ostatní to vnímali dobře. Samozřejmě až půjdu u do formátu řekněme 60 x 90cm tak potom tu fotografii budu řešit do nejmenších detailů a opravdu si dám na té úpravě záležet. Případně mi může někdo zkušenější pomoci. Cca 15 let jsem členem fotoklubu, zde jsme nechávali dělat i větší formáty (krajina) řekněme delší strana až ten 1m. Ale to bylo opravdu u výjímečné fotografie a otázka zní, jak často takové fotografie dělám....
J.
CANON EOS 6D Mark II a Canon EOS 50D, objektivy Canon EF 400mm, f /5,6L USM, Canon 70-200mm, f/2.8 L USM, Canon MAKRO EF 100mm, f 2.8L, Ext. Canon 1,4x II, stativ GITZO GT 2531, fotostan OUTHOUSE, maskovací sitě, úhlový hledáček Canon 2,5x..
Boban
VIP
VIP

Příspěvek od Boban »

Jirko..povím ti to osobně třeba u pivka : beer: nebudu hnojit vlákno o hýlech..a navíc písmena od klávesnice jsou děsně neosobní :)
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Jířa píše:Chlapci, prosím vás nehádejte se mi tu : no: , pro mě jste mistři oba :)
J.
A co ja.
Mira
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Jířa
VIP
VIP

Příspěvek od Jířa »

Doufám, že někoho příliš nepohorším zpracováním, vkládám poslední dva hýly - víc už jich nebude.
Přílohy
IMG_1463 (2).jpg
IMG_1442 (2).jpg
Siplace

Příspěvek od Siplace »

Moc pěkné...
JirkaL
VIP
VIP
Jméno: Jiří Liščák

Příspěvek od JirkaL »

Pěkný, ty vídám jen někdy v zimě...
Jířa
VIP
VIP

Příspěvek od Jířa »

Jsem teď služebně pár dnů mimo bydliště, konkr. za Chomutovem kousek od hranic a hýlů je tu plno. Doma je vídám jen občas v zimě.
Naposledy upravil(a) Jířa dne 18 dub 2014, 21:43, celkem upraveno 1 x.
Boban
VIP
VIP

Příspěvek od Boban »

Mě jsi nepohoršil..lepší..to světlo tomu sluší i s jiskou v oku :) : good:
Jířa
VIP
VIP

Příspěvek od Jířa »

Pánové, děkuji za pozitivní hodnocení. Jsem rád, že se vám líbí. :)
J.
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

JIrko fakt pěkný : good: . Odvážil bych se říci u posledních dvou záběrů možná nejlepší tvé fotky tady na fóru.
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
Frca
VIP
VIP
Jméno: František Kroupa

Příspěvek od Frca »

Hodně povedené fotky!
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
Odpovědět

Zpět na „PĚVCI, SVIŠŤOUNI, MĚKKOZOBÍ“