aqualife píše:Hodně by toho nebylo bez amatérů. Asi nejlepším příkladem je entomologie, ale i ichthyologie a mnoho dalšího. A kde bychom dnes byli bez Járy Cimrmana?Martina píše:Mám za ty roky vypozorováno, že nejvíc řeší techniku amatéři, i do ní nejvíc investují a zkoumají ostrost v rozích snímku na nejlepších monitorech a šum je děsí k smrti. A je to proto, že mají focení jako koníček, tak jsou do toho extra zapálení a nelitují peněz ani času. Profesionálové většinou fotí starším foťákem, protože mají focení jako práci (která je často už ani tolik nebaví), do techniky dávají jen nezbytně nutné peníze a fotky buď upravují tak nějak všelijak sami nebo to vůbec zadávají k úpravě externistovi, ať už má jakýkoliv monitor.aqualife píše:Proto se nehrnu do nějakého 4K supermonitoru, chápu potřebu u profesionálů, ale mě by akorát by kazil radost z fotky.
Strakapoud velký - Dendrocopos major - Ďateľ veľký
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Strakapoud velký - Dendrocopos major
-
Mayk
- zkušený běžný

- Jméno: Zdeněk Mayer
- makara
- zkušený stálý

- Jméno: Lubomir Novak
Tak cez vikend mi pekne zapozoval junior
len skoda toho svetla
ale dokumentacka dobra
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
- turekm
- zkušený běžný

- Jméno: Milan Turek
Pro mě zajímavá pozice, strakouš slétl na zem.
Pravda ovšem je že o půl metru dál je louže a přilétl se napít
Kvalita nic moc, bylo tam šero.
Pravda ovšem je že o půl metru dál je louže a přilétl se napít
Kvalita nic moc, bylo tam šero.
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
-
zdenekbrtek
- VIP

- Jméno: Zdeněk Kratochvíl
Milane, není to prostřední? Velký to čárkování na spodní straně nemá.
-
zdenekbrtek
- VIP

Ještě se znovu dívám a nemá ani růžovou pod ocasem, pokud to jde na fotce vidět, takže malý?
- turekm
- zkušený běžný

Teď jsi mi Zdeňku nasadil brouka do hlavy.zdenekbrtek píše:Ještě se znovu dívám a nemá ani růžovou pod ocasem, pokud to jde na fotce vidět, takže malý?
Nikdy jsem zatím u nás na příbramsku neviděl jiného než velkého a tak jsem vůbec nepřemýšlel o jiné variantě
Když se nad tím momentem zamyslím, trvalo to tak 3 vteřiny od příletu do odletu, přišel mi trochu jiný. Přičítal jsem to nejprve stínu, zdál se mi mokrý, velikost jsem přičítal věku a tak jsem ani kresbu nestudoval.
Bohužel ze tří fotek vyšla jakž takž jen tahle a ostatní skončily v koši.
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
-
Oki
- stálý

- Jméno: Ondrej
S tým určením mlaďocha vám asi nepomôžem, ale fotky parádne! Makara: ja s tým svetlom nemám najmenší problém 
Takto sa tvári mladý dateľ veľký, ktorý čumí dudkom do dutiny
Takto sa tvári mladý dateľ veľký, ktorý čumí dudkom do dutiny
Canon 7D Mark II, Canon EF 400mm f/5.6L, Tamron 17-50 mm f/2.8, Canon EF 50mm f/1.8 STM
http://www.ondrejzvozil.sk
http://www.ondrejzvozil.sk
- Lesochod
- VIP

- Jméno: Jan Okénka
Tak u toho Milanova kousku bych dokonce tipoval na mladého bělohřbetého, ale jistý si nejsem.
- turekm
- zkušený běžný

To je tedy hodně odvážné na PříbramskoLesochod píše:Tak u toho Milanova kousku bych dokonce tipoval na mladého bělohřbetého, ale jistý si nejsem.
Věčná škoda že jsem smáznul fotku z odletu, tam byl otočený zády, ale byla v tom šeru mázlá.
Možná by se určovalo lépe.
Ale dík za podněty.
-
aqualife
- VIP

- Ymi
- VIP

- Jméno: Jaroslav Fojt
Pěkně jsi ho chytil
Nikon D750/D700, Nikkor 400/3,5, Nikkor 105/2,8 VR a další udělátka... nově N 200-500
https://www.instagram.com/ymiprvni/
https://www.instagram.com/ymiprvni/
-
aqualife
- VIP

Dík, mě samotnému se to nelíbí, hlavně že vím, že se tu vyskytuje. Takhle to asi bude lepší? Teď koukám na exif, zapomněl jsem přenastavit čas, je to -5 hodin.Ymi píše:Pěkně jsi ho chytil
-
zdenekbrtek
- VIP

Karle, to nové nádobíčko ti fakt sedlo, fajn fotky.
- turekm
- zkušený běžný

Jen tak pro radost dnešní, drobet maskovaný