Jiří.
FOTOVORY
- RollsRojs
- VIP

- Jméno: Lukáš Pich
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
FOTOVORY
Jestli to funguje, tak ať je tam třeba slon! Vůbec nevíme, jak tohle nebo jiné výtvory vnímají ptáci, snad jen tušíme. Pokud jsou na tom rybníku zvyklí na labutě ...... Takže nejsem si jist, zda jsou některé reakce přiměřené .....
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
FOTOVORY
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
-
Frca
- VIP

- Jméno: František Kroupa
FOTOVORY
Tak dávám první dojmy z vorování v mokrém neoprenu. Je to pohodlné, bylo mi teplo a kupodivu jsem i něco vyfotil... Hlavně jsem se nemusel bát, že mi voda nateče vrchem jako u broďáků! Jinak sám bych měl otázku na zkušené voraře. Vím, že co se týká voru, jsem samej problém, ale v tomto jsem nevinně! Dnes mě při vorování doslova napadly pijavice! Vyšplhaly po neoprenu přisály se mi za krkem. Bylo to dost nechutný, hodně krve a vůbec to nechtělo přestat krvácet. Zřejmě do rány pouští něco na ředění krve. Přisály se mi během focení i na ruce, prostě docela děs! Už jsem chtěl vylézt a skončit, když se přihnaly pisily. Nemá někdo nějakou radu, jak předejít takovému dobrodružství? Přikládám fotku zakrváceného neoprenu, podotýkám jen, že jsem ho fotil až doma a to jsem ho u rybníku pořádně opláchl!
Takže bych so shrnul-pro dnešní fotečky, jsem doslova potil krev
Takže bych so shrnul-pro dnešní fotečky, jsem doslova potil krev
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
FOTOVORY
Franto, tos narazil na mnohem méně běžný druh pijavice, většina u nás žijících neprokousne lidskou kůži. Jen na jižní Moravě se (málo) vyskytuje ta kousavá - gratuluju !
P.S. Máš fotku ??
P.S. Máš fotku ??
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
-
mcech
- zkušený vzácný host

- Jméno: Marek Čech
FOTOVORY
Jediny, co ti k tomu dokazu rict je, ze pijavice skutecne pousti do rany cosi, co zabranuje srazeni krve. Ja si zatim z foceni odnesl akorat stipance a jednou nejaky brebery z bahna, co se zavrtaji pod kuzi a tam si zijou asi mesic a delaji si takovy pekny cesticky... brr, jeste dneska se tresu, kdyz si vzpomenu na ten hnusnej pocit.
http://mcech.tbn.cz
Sony A55, A700, stařičká Tokina 300mm/F2.8, Minolta 200/F2.8, TC kenko 300 DG 1.4 a 2x
Sony A55, A700, stařičká Tokina 300mm/F2.8, Minolta 200/F2.8, TC kenko 300 DG 1.4 a 2x
- Jarek
- VIP

- Jméno: Jiří Sedláček
FOTOVORY
To si děláš pr... a co je s nima potom,to se vypařímcech píše:Jediny, co ti k tomu dokazu rict je, ze pijavice skutecne pousti do rany cosi, co zabranuje srazeni krve. Ja si zatim z foceni odnesl akorat stipance a jednou nejaky brebery z bahna, co se zavrtaji pod kuzi a tam si zijou asi mesic a delaji si takovy pekny cesticky... brr, jeste dneska se tresu, kdyz si vzpomenu na ten hnusnej pocit.
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
-
mcech
- zkušený vzácný host

- Jméno: Marek Čech
FOTOVORY
Pochcipaj...a rozlozi se....
Sveho prirozeneho hostitele (ryba) by opustily a ve vode prosli dalsim vyvojovym stadiem.
Ale kdyby jste mne zabili, tak si nevzpomenu, jak se ten fujtabl jmenoval
Sveho prirozeneho hostitele (ryba) by opustily a ve vode prosli dalsim vyvojovym stadiem.
Ale kdyby jste mne zabili, tak si nevzpomenu, jak se ten fujtabl jmenoval
http://mcech.tbn.cz
- Ritchi
- VIP

- Jméno: Ondřej Ryška
FOTOVORY
Franto, trošku jsem se na to teď poptal znalého kamaráda..Pokud byla tmavá, tak to mohla být pijavka koňská, která je běžná, ale živí se hlavně dravě - hmyzem, pulci apod..
Pokud tě napadly pijavky lékařské - tzn, pruhované potvory, tak by to byla zoologická paráda, protože jsou poměrně vzácné. Chytit bys do toho asi nic neměl, pokud sis to nevyplachoval tou sračkou... Fotku asi nemáš co?
Pokud tě napadly pijavky lékařské - tzn, pruhované potvory, tak by to byla zoologická paráda, protože jsou poměrně vzácné. Chytit bys do toho asi nic neměl, pokud sis to nevyplachoval tou sračkou... Fotku asi nemáš co?
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
-
honziceks
- zkušený zimní host

- Jméno: Honza
FOTOVORY
Ahoj vespolek,
ty pijavky dobre znam a jsou celkem bezne. Celkem bez problemu dokazi po neoprenu vysplhat az k hole kuzi. Pokud je odtrhnes tak to hodne krvaci. Osobne kdyz uz jsem nejakou tuhle potvoru na sobe mel tak je dobry mit sebou zapalovac (jedina sance jak ji celkem bezpecne dostat z kuze) a dezinfekci. Nekdy to sebou do fotovoru taham(kdyz na to teda nezapomenu). Pokud nemam zapalovac tak ji rozpulim vejpul nozem. Vim zni to mozna sadisticky ale to je jedinej bezpecnej zpusob jak se ji zbavit bez toho aby po tobe behem par minut lezla znova. Pokud ji strhnes a odhodis do vody vetsinou je behem chvilky zpet.
A mimochodem tyhle pijavec jsou vyborna nastraha na sumce....
ty pijavky dobre znam a jsou celkem bezne. Celkem bez problemu dokazi po neoprenu vysplhat az k hole kuzi. Pokud je odtrhnes tak to hodne krvaci. Osobne kdyz uz jsem nejakou tuhle potvoru na sobe mel tak je dobry mit sebou zapalovac (jedina sance jak ji celkem bezpecne dostat z kuze) a dezinfekci. Nekdy to sebou do fotovoru taham(kdyz na to teda nezapomenu). Pokud nemam zapalovac tak ji rozpulim vejpul nozem. Vim zni to mozna sadisticky ale to je jedinej bezpecnej zpusob jak se ji zbavit bez toho aby po tobe behem par minut lezla znova. Pokud ji strhnes a odhodis do vody vetsinou je behem chvilky zpet.
A mimochodem tyhle pijavec jsou vyborna nastraha na sumce....