Hlavně ta nová 200-400 s integrovaným teleconvertorem bude hodně zajímavá. Pro lidi, co fotí převážně ptáky se stane nejvhodnějším objektivem (pokud nechtějí mít pevná skla).
I když z druhé strany barikády, jako Martin, musím říct, že vestavěný konvertor na 200-400 není vůbec špatný nápad a pokud moc nepřestřelí cenu, určitě jim to zákazníky přitáhne. Možnost dalšího, téměř okamžitého, zvětšení na konci zoomu pomocí páčky, oproti nasazování běžných TC, bude velké + .
Souhlasím s Honzou, ta cena bude asi těžce přepálená, že se vyplatí koupil 300/2,8 500/4 a konvertor k tomu Jinak zajímavý počin, jsem zvědavý, jak tohle bude kreslit a hlavně by mě zajímalo technické řešení toho zabudovaného konvertoru - jestli to bude nějaká sklopná čočka?
Cenu tipuju právě mezi současnými 300mm a 500mm, jinak nevím, kdo jim to koupí.
Čočka asi zajíždí do toho hrbu vzadu na tubusu + je tam páčka 1x nebo 1,4x
Canon mě opravdu velmi, velmi překvapil. Zoom v tomto rozsahu chybí. I když na druhou stranu si myslím, že spousta lidí by uvítala spíše zoom 100-300/2,8 s TC a to třeba i 2xTC, pokud by byla optika vychytaná, tak proč ne? Myslím že i pár lidí bude chtít pořídit novější pevná skla a starší pustí, ale spíš ve světě než u nás.
čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se mi to líbí. Jeden přepínač, cvak cvak a konvertor je nasazen. Rychlé, pohotové a třeba pro wildlife velice praktické. Klidně bych tuto technologii uvítal i u pevných skel. Ještě by mě zajímalo, jak to pak bude pracovat ještě s přidaným externím konvertorem. Celkově jsem na to zvědavý, až to vyleze na trh a budou první fotky.
Krafra píše:ale spíše než cena mě zaráží,že ten rozsah není moc zajímavý-Určitě lepší by bylo 300-500,300-600:
To se právě pleteš. Rozsah 200-400 nebo 100-300 je nejzajímavější díky svému možnému použití. Některé reportáže a hlavně sport se fotí nejčastěji právě v tomto rozsahu, takže třeba sportovní novináři po něm určitě jako alternativu (doplněk k 300 a 400 L IS) sáhnou (agentury jim to koupí ). Dělat rozsah 300-500 by byl nesmysl. Jak kvůli využití, tak hlavně kvůli konstrukci (váha a velikost by díky čočkám byly moc velké).
Takovýto objektiv není myšlen jako konkurence pevným sklům. Kdo fotí pofesionálně, tak pevná skla má. Tento objektiv bude "pouze doplňkový" pro svou universálnost.