Čolek obecný - Triturus vulgaris - Mlok bodkovaný
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Čolek obecný - Triturus vulgaris
Jasně, já jsem reagoval na Tomáše, že to aranžmá nemusí být pokaždé jen odsuzováno. Jestli posunu mloka o 30 centimetrů vedle na pařez a udělám dvě fotky a tak podobně, nemůže nic pokazit.
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Honzo, myslím že sis odpověděl sám a dokážeš si sám domyslet jak tenhle typ fotek vzniká
Možná napoví počet fotek stejného jedince na x různých místech. A když už zmiňuješ mloky - ti jsou bohužel ukázkovým příkladem, co může neopatrná manipulace způsobit. Zkuste si vygooglit Batrachochytrium salamandrivorans. V Holandsku a Belgii jsou na pokraji vyhynutí. Obojživelníci mají extrémně citlivou kůži a pokud by se s něčím nemělo zbytečně manipulovat, jsou to právě oni. A to pomíjím z. č. 114/1992 Sb.
Matěji, souhlasím, že aranž jedince je menší zlo něž ničení lokalit. Ale to je pořád jen alibistická obhajoba. Čolci na souši jdou nafotit, zrovna obecní lezou z vody již poměrně brzy a značnou část roku žijí suchozemsky. Jen je to mnohem obtížnější a časově náročnější.
Matěji, souhlasím, že aranž jedince je menší zlo něž ničení lokalit. Ale to je pořád jen alibistická obhajoba. Čolci na souši jdou nafotit, zrovna obecní lezou z vody již poměrně brzy a značnou část roku žijí suchozemsky. Jen je to mnohem obtížnější a časově náročnější.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Za mého mládí bylo u nás čolků habaděj v každé vodě (například to byly zatopené díry po bombách z války hned vedle chemičky) a dokonce se mi je dařilo i doma v akváriu odchovat. Jen jsem je tehdy ještě nefotil, s Pionýrem to moc nešlo 
- Klaca
- VIP

Pořád jsou místa, kde tomu tak je. Alespoň co se týká obecných a horských čolků, ale třeba velcí čolci už jsou skoro vzácnost. Z dříve téměř plošného výskytu jsou dnes jen ostrůvkovité populace. Nechci tady prudit, jde mi jen o to, aby lidi přemýšleli v trochu globálnějším měřítku. Zdánlivá pitomost může mít katastrofální následky. Možná jsem v tomhle ohledu zbytečně paranoidní, ale nerad bych se u nás dočkal podobné situace jaká je teď v zemích Beneluxu...
- Klaca
- VIP

- XAXAP
- VIP

- Jméno: Martin Tomáš
Pěknej!
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Nadává se tu často na myslivce, což přece jen je trochu mimo moje znalosti, ale rybáři a obce jsou také pěkní prevíti, to zase vnímám já. Např. jak debilně vypouštějí na jaře rybníčky zrovna v době, kdy se tam rozmnožují nejen čolci. Že prý se musí vyčistit. Smí se to vůbec na jaře dělat? Vím třeba o zlikvidované lokalitě čolka velkého jenom proto, že byl rybníček na kraji lesa na jaře zcela vypuštěný. Jsou to asi tři roky a už se nevrátili.A bylo jich tam dost.
- Martves613
- stálý

- Jméno: Martin Veselý
Jako rybáři se mi tohle rozhodně nelíbí. Neděje se to jenom u tebe. Nedaleko ode mě na Dobříši je to častá praktika. Tady u nás to mají naštěstí v hlavě v pořádku.
Jinak je to trestný čin a hrozí vysoká pokuta. Český rybářský svaz tohle myslím monitoruje a také řeší. Obrať se kdyžtak na ně
.
Jinak je to trestný čin a hrozí vysoká pokuta. Český rybářský svaz tohle myslím monitoruje a také řeší. Obrať se kdyžtak na ně
„Život je konečný. Kdyby nebyl, nebylo by o co stát.“
Nikon D5100 - Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 + Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 + Nikon 35mm f/1,8
Nikon D5100 - Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 + Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 + Nikon 35mm f/1,8
-
Lukáš
- zkušený běžný

- Jméno: Lukáš Dolíhal
Dneska první letošní podvodní focení. Bohužel, jak pro čolky, tak pro mě, se na lokalitě během 14 dnů neuvěřitelně zhoršila kvalita vody
Nikon D5500 v pouzdře Dicapac
- Klaca
- VIP

- Ymi
- VIP

- Jméno: Jaroslav Fojt
pěkný
Nikon D750/D700, Nikkor 400/3,5, Nikkor 105/2,8 VR a další udělátka... nově N 200-500
https://www.instagram.com/ymiprvni/
https://www.instagram.com/ymiprvni/
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Klaca: škoda že není exif, zajímalo mě datum, má-li ještě smysl jít ke vzdálené tůňce kde bývali.
- Klaca
- VIP

Je to z 28.5., ještě budou, během června ještě bývá většina obecných ve vodě.
-
Ital
- zkušený běžný

- Jméno: Mirek
A taky z Hradce, AF se nechytal musel jsem ostřit ručně a do vody nic moc.
Olympus E-3, 14-42/5.6, 50/2, sigma 50-500/6.3, sigma 70-200/2.8, sigma 105/2.8
- XAXAP
- VIP

- Jméno: Martin Tomáš
Mirku, kožní hřeben vypadá přerušený mezi tělem a ocasem, je nepravidelně vykrojený, nahoře je ten čolek dost tmavý, prsty nejsou lemovány blánou ... podle mě je to jasný čolek velký (Triturus cristatus)
Můžeš založit nové vlákno, ještě tu, jak koukám, není
Můžeš založit nové vlákno, ještě tu, jak koukám, není
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/