Daněk evropský - Dama dama - Daniel škvrnitý
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Filip Násaly
- stálý

- Jméno: Filip Násaly
Daněk evropský - Dama dama
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Filipe, není potřeba se čílit. To, na co tě rady upozorňují kolegové není kritika ve smyslu znemožnění, jsou to dobře míněné rady, aby tvé fotky vypadaly dobře i technickým zpracováním, protože po obsahové stránce s tím problém není. Psal jsi, že upravuješ fotky na notebooku. Nevím, jaký máš, ale drtivá většina notebooků (kromě těch, co mají aspoň matnici IPS ... Aplle?) opravdu není na zpracování fotek vhodná. To ti víc pomůže téměř jakýkoliv externí monitor připojený k notebooku.
Do jakého formátu fotíš? Do rawu nebo jpg? V jakém programu fotky upravuješ? Téměř všechny programy, které jsou na zpracování fotek (pokud to není jen Kreslení Windows), umí zobrazit přepálená místa. Přepaly jsou docela častý "prohřešek", i když je pravda, že někdy s jim v malé míře fotograf opravdu nevyhne.
Věnuj chvíli času na odzkoušení různých programů, pokud tu možnost máš, pohrej si s nastavování jasů, kontrastů, úrovní, světel i stínů .... Odzkoušej si úpravu některých zdrojových fotek tady v sekci Postproces, abys dosáhnul podobných výsledků, jak prezentují ostatní. To je přesně o tom. Uživatelckých návodů je na internetu hodně. A neboj se zeptat
A nemysli - já měl kdysi podobné problémy, když jsem s digitálem začínal. A když se zpětně dívám na některé své staré fotky, říkám si, jak jsem to tak mohl upravit! Ale tím netvrdím, že je mám teď perfektní. Tož asi tak.
A nedej se odradit
Honza
Do jakého formátu fotíš? Do rawu nebo jpg? V jakém programu fotky upravuješ? Téměř všechny programy, které jsou na zpracování fotek (pokud to není jen Kreslení Windows), umí zobrazit přepálená místa. Přepaly jsou docela častý "prohřešek", i když je pravda, že někdy s jim v malé míře fotograf opravdu nevyhne.
Věnuj chvíli času na odzkoušení různých programů, pokud tu možnost máš, pohrej si s nastavování jasů, kontrastů, úrovní, světel i stínů .... Odzkoušej si úpravu některých zdrojových fotek tady v sekci Postproces, abys dosáhnul podobných výsledků, jak prezentují ostatní. To je přesně o tom. Uživatelckých návodů je na internetu hodně. A neboj se zeptat
A nemysli - já měl kdysi podobné problémy, když jsem s digitálem začínal. A když se zpětně dívám na některé své staré fotky, říkám si, jak jsem to tak mohl upravit! Ale tím netvrdím, že je mám teď perfektní. Tož asi tak.
A nedej se odradit
Honza
- Filip Násaly
- stálý

fotím do RAW,upravujem Zoner photostudio 13 ...Možete mi to fotku opraviť,a ktomu napísat komentár..prosím o rady k tejto konkrétnej fotke.. 
- Mouka
- VIP

- Filip Násaly
- stálý

...pridávam sem fotku na ktorej som sa pokúsil o normálnu fotku - normálne farby,nijaké prepaly..
Preto lebo mi v tom veľmi pomohol užívateľ Mouka,mu týmto veľmi dakujem za spoluprácu
... a dúfam že sa bude páčit viac ako predošlá.. 
Preto lebo mi v tom veľmi pomohol užívateľ Mouka,mu týmto veľmi dakujem za spoluprácu
- martin.hesko
- běžný

- Jméno: Martin Hesko
tak až toto je krása!
TK, farby, všetko ako má byť, gratulujem
Canon 600D; Canon 100-400 L IS USM, Velbon Sherpa 750R, Ameristep Gunner, Lowepro Flipside 400
http://www.martinhesko.sk
http://www.martinhesko.sk
- Filip Násaly
- stálý

-
doxa
- zimní host

- Jméno: Jiří Doxanský
-
doxa
- zimní host

Zdeněk a remy-moc pěkné fotky ale vic bych si je vychutnal větší.
Nikon D80,Nikkor 300/4 af-s,Manfrotto 055PROB
-
remy
- zkušený protahující

Po štyroch dnoch a niekolkych desiatkach nevydarenych pokusov o priplazenie sa, som sa dnes konecne dostal na dostrel. Danielia ruja prebiehala v hustejšom lese, nastastie som mal dobry vietor a dalo sa priplazit blizsie. Trvalo mi to par hodin, skoda len ze ISO bolo vecsinou 2000 az 3200. Suboje aj nahanacky boli s mojou vybavou nefotitelne, pri ISO 3200 mi davalo casy 1/80 alebo 1/125 a to je na fotenie z ruky nestaci
. Ale zazitok bol paradny, na rujovisku rucali sucasne styri daniele a jeden z vecsich pri odhanani mensich sokov prebehol asi 10 m odo mna. Lezal som na zemi len v maskacoch s kuklou na hlave a nestacil som sa ani zlaknut
.
Doxa, ked fotim na vysokom ISO tak pri velkosti do 300 kb mi spravi mensiu fotku
Doxa, ked fotim na vysokom ISO tak pri velkosti do 300 kb mi spravi mensiu fotku
- Filip Násaly
- stálý

pekné,ale tá druhá je fantastická,
v prirodzenom prostredí gratulujem ..
-
doxa
- zimní host

Parádní série!Neskrytě závidím. Vím,že fotit v lese neni prdel.
Nikon D80,Nikkor 300/4 af-s,Manfrotto 055PROB
- Mouka
- VIP

Remy - no teda!!!! Parádní série!
Filipe, dobré už to máš! A další už budou jednoduché
Filipe, dobré už to máš! A další už budou jednoduché
-
rodriges
- zimní host