Brouci a jiná havět | Chrobáky a iná háveď
-
Tadeas
- stálý

Re: Brouci a jiná havět
Procházel jsem fotky z letošního roku. Zpracování fotek z Madagaskaru (a DXO) mi hodně pomohly zlepšit se v postprocesu, tak přikládám tesaříka v nové verzi.
Na fórum dávám fotky, se kterými jsem spokojen, aby fórum vysvětlilo, proč s nimi spokojen být nemám
.
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Re: Brouci a jiná havět | Chrobáky a iná háveď
Jeden pokus so skladaným makrom, použitá technológia z Canon R6 MK II focus bracketing, snímok pozostáva z 90 záberov, automaticky zložené vo foťáku. Myslím, že výsledok je slušný. Len chcem poukázať, že sa nejednalo o živého jedinca, ale iba o jeho skelet, ktorý som pri prechádzke lesom našiel. Ak to sem ale nepatrí, tak príspevok zmažem a vopred sa ospravedlňujem.
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
- Martina
- VIP

Zajímavé podání.
Zařazení je v pohodě, akorát mi to připomnělo, že tu je i vlákno Nekro
viewtopic.php?t=2114
Zařazení je v pohodě, akorát mi to připomnělo, že tu je i vlákno Nekro
viewtopic.php?t=2114
- kutilka
- zkušený zimní host

-
r1j1
- VIP

Supér a vůbec neva, že tam nejsou celá tykadla 
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Mají fajn mimikry!
Když by byla aj tykadla, tak by zas těla byla malinká, dazule je má fakt dlouhá
Když by byla aj tykadla, tak by zas těla byla malinká, dazule je má fakt dlouhá
- Martina
- VIP

Dazule - to jsou ti brouci, kteří reagují na dotek, jak sem kdysi dával video Lukáš?
Jinak fotka pěkná.
Jinak fotka pěkná.
- Mouka
- VIP

Jo, krásně vrzají (nebo vržou?). Ale nejsou jediní, je jich víc. Někteří i lupou, třeba kovaříciMartina píše: 10 bře 2026, 17:34 Dazule - to jsou ti brouci, kteří reagují na dotek, jak sem kdysi dával video Lukáš?
Jinak fotka pěkná.
-
Tadeas
- stálý

Poprvé jsem viděl samce roháče
.
A konečně jsem zkusil pořádně Laowu 15 mm. Celkem 5 nebo 6 samců, mám i souboj, ale ten už nesnese ani označení "dokumentační".
A konečně jsem zkusil pořádně Laowu 15 mm. Celkem 5 nebo 6 samců, mám i souboj, ale ten už nesnese ani označení "dokumentační".
Na fórum dávám fotky, se kterými jsem spokojen, aby fórum vysvětlilo, proč s nimi spokojen být nemám
.
- Mouka
- VIP

Dyť podle exifu to máš foceno na 90 a 135mm. To asi Laowa 15mm nebude, žejo. A ten objektiv, co to máš foceno, se moc s ostrostí nepředvedl.
Ale roháči krásní!
Ale roháči krásní!
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Exif mi říká u ohniska to samé co u Honzy akorát, já nemám s ostrostí problém, možná maličko u třetí fotky a první fotka se mně moc, moc líbí
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
-
Tadeas
- stálý

Díky
.
EXIF není všechno, pánové, proč tam Nikon nebo DXO dali 135 mm netuším, Laowa je manuální sklo bez čipů.
Co se týče ostrosti, to podle mě bude tím sražením na 1,5 MPix, u Tamronu si nedovedu představit, že by fotky měly/mohly být v něčem ostřejší, Laowa má taky velmi dobrou reputaci (ale moc s ní nefotím).
Výřez 1:1 (Tamron)
Možná jsem špatně zvolil hloubku ostrosti, k tomu se (ne)rád přiznám
.
EXIF není všechno, pánové, proč tam Nikon nebo DXO dali 135 mm netuším, Laowa je manuální sklo bez čipů.
Co se týče ostrosti, to podle mě bude tím sražením na 1,5 MPix, u Tamronu si nedovedu představit, že by fotky měly/mohly být v něčem ostřejší, Laowa má taky velmi dobrou reputaci (ale moc s ní nefotím).
Výřez 1:1 (Tamron)
Možná jsem špatně zvolil hloubku ostrosti, k tomu se (ne)rád přiznám
.
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
za mě stejně jako Blaník
Ta první je super