Sice ,, po sezoně ,, , ale nějaká moje myšlenka ...
Tady v práci mám velmi omezené podmínky, pro náznak to snad bude stačit. Obecně pokusy o zvětšení ,, nad 1:1 ,, chtějí trochu toho PP, těžko čekat, že po zvětšení nenajdeš něco, co nechceš. Tady - nevím jestli je to na hraně malého snímače, to chtělo ,, přidat ,, už při vyfocení a pamatovat, že s tím pak potřebuješ kouzlit, takže hlídat expozici ap. U teď už zmenšeného zdrojáku ty úpravy už nevyniknou, ale když se na detail zaměříš už při focení, dostaneš mnohem lepší výchozí materiál.
Fotka ve výsledku není ,, až tak hrozná ,, jak píšeš, prohnat ji nějakým softem a je z ní pro domácí ukazování docela slušný obrázek.
Trochu světla, citlivě přiostřit a podobně ...Taky ten čip je zaneřáděný řádně, takže špachtličku a jak radí Martina, nějakou šikovnou kapalinu, ne uchošťoury a vodu, to není vtip, taky jsem se s takovým ,, čištěním ,, už setkal ...

. Případné nečistoty odklonovat nebo odmazat v PP, ale je tady toho opravdu moc. Kruh je nevím od čeho, to by ti poradil třeba Kutilka, ale přinejhořším, než přijdeš na to jak odstranit důvod, ho můžeš zase odmazat ... záleží, co používáš za soft. Já používám ty nejobyčejnější, žádný PS nebo Lightroom, takže zase v tomhle neumím poradit. Musíš zapátrat ...
Makro jako takové není disciplína jak to vypadá jednoduchá, chce to svoje, a větší zvětšeniny obzvlášť. A je to za prvé o vyfocení a za druhé o PP, třeba Libor Kubát by ti mohl vyprávět ...

, i když jeho metody jsou dál, ale vychází to třeba i na jednu fotku za noc ... Obdivuju jeho výsledky, nejen tady ... To jen pro představu.
Takže, vydržet, fotit, dávat fotky ...

Pozn.: ty moje velmi rychlé nástiny úprav ber jen jako opravdu ukázky co a jak, nemůže se to rovnat úpravě normální
fotky ...

První výřez = doostření plus trochu světla, druhý výřez = čištení na levé polovině, koukat na fotku, ne na ten,, vystřižený kousek ,, ..