Vím, že máte rádi wildlife fotky, a tak nevím, jestli vás bude bavit i nějaký ten ne-wildlife experiment. Jako dlouholetý chovatel a celoživotní milovník plazů jsem začal realizovat jeden takový projektík, který se mi honí hlavou už dlouho. Má za cíl ukáza krásu plazů a obojživelníků bez dalších věcí, které od nich strhávají pozornost (jako třeba přirozené prostředí) . Zatím mám připraveno asi 20 fotek, tak sem vkládám jen takovou ochutnávku (nebojte, nebudu sem vkládat všechny). Čas od času mě baví experimentovat a zkrátit si tak volnou chvíli než se zase za zvířaty vydám do světa.
S černým pozadím pro mě lepší než s vymaskovaným bílým (i když i to se mi docela líbilo - možná i trochu svou neobvyklostí). Jenom mě mrzí, že se rosňa kouká pryč (to víš, s mým designem jsem zvyklý, že se všechny holky otáčí po mně )
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600 www.phototrip.cz
to bych, ale neřekl že je to dělaný sw, ale jsou to blesky do protisvětla, to dělá takovéhle a linky a někomu se libí a někomu ne, mne jedine co na fotce vadi, ze se zabka divá jakoby od divaká, i když zas by šla fotografie použít třeba na závěr výstavy či jako koncová stránka nějaké knihy.
Tak jen na vysvětlenou. Jak bílé, tak černé fotky byly foceny s bílým a černým pozadím. To, co způsobilo bílé linky kolem listů a na bříšku rosničky je blesk, který tam byl umístěn právě proto, aby ty linky vznikly Nic není vyřezáváno, maskováno apod. Blesk zezadu trochu prosvítil kvítek helikonie, čehož by se při pouhém blesknutí zepředu nedocílilo. To jen k technické stránce fotky, jinak vaše komenty a líbivost/nelíbivost beru.
S bílým pozadím se mi líbí víc, nicméně je to tak na titulku k publikaci. Technicky velmi pěkné. Mám radši přirozenější fotky. Je to taková produktovka...
Do fotobank asi perfektní věc, ale ta příroda je z toho trochu odstraněná. Přijde mi to příliš sterilní.
Ale po technické stránce mi to přijde perfektní, přeju hodně zdaru.