Kolegové, nemáte někdo podobnou zkušenost? : Mám starý C 100-400 a fotil jsem s ním na 50D, 70D a 1200D vcelkem bez potíží. Pořídil jsem bazarovou 7D MII a když jsem objektiv naň nasadil a udělal pár cvaků, šel jsem brečet do kouta aby to žena neviděla. Nic ostrého. Ani BF či FF, prostě jakoby nezaostřeno. Není to vyloženě mázlé ale takové nějak měkké, na větší vzdálenost prostě neostré. Zkusil jsem zkušebně nacvakat něco s novým Moukovým 100-400 II a s ním to ostří parádně. Když ten svůj nasadím na obyčejnou plastouvou rodinnou 1200D tak to šlape parádně. 7D II mi leží ve skříni
Čili dotaz : je možné, že starý objektiv, dělaný vlastně ještě pro kinofilmové foťáky nezvládá z nějakého důvodu nejnovější DSLR ?
POMOC!!!
Tak s tímhle nemám.To,že je to starší objektiv,než tělo,tak by nemělo mít vliv si myslím,když je to spolu kompatibilní.Jsem zvědav,kde je zakopanej pes.Dej vědět,až se na to přijde.Ale ještě bych zkusil googlit a pohrabat se v tom nějak.
Zdravím kolego,
s jinými skly ta 7D MkII funguje normálně? Dá se u ní pomocí precizního zaostření na live view nebo i ručně na manuál dosáhnout zaostřené fotky? Z toho bych vycházel a dál zkoumal, jestli nemá ta 7D MkII nějaký jiný problém - například poškozený AF modul, špatné kontakty na bajonetu, nějakou mechanickou vadu typu nabořený bajonet, atd..
Ke zkoušení doporučím nějaké motivy, kde bude vidět kam zaostřil, když by se netrefil. Třeba to je jen nějaký BF/FF objektivu, i když se na jiném těle neprojevil?
Já míval dost problémů se starými sigmami na nových tělech Nikonu. Jako poslední jsem se musel zbavit Sigmy 150mm f2,8 macro, která najednou na Nikonu D500 ostřila naprosto nespolehlivě. Na D90, D7100, D700 ale naprosto bez problému. V AHW mí nabídli řešení, které by snad bylo možné i na Canon sklech - aktualizace firmware objektivu.
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 macro + nějaké mikrofotografické vybavení
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO