Ahoj všem,
prodám teleobjektiv Nikon 200-500 f5,6 VR z důvodu pořízení nativního Z objektivu Nikon 180-600 na svou Z8.
Objektiv byl zakoupen v listopadu 2015 u fotolabu. Je plně funkční a ve velmi zachovalém stavu. Gumové díly pravidelně oštřovány a jsou díky tomu jako nové. Objektiv je opticky velmi slušný a velmi ostrý. Zkoušel jsem ho i s telekonvertorem Kenko 1,4x co mi zbyl z dřívějška a přinese se jeho použitím do obrazu o dost více detailů, takže má smysl ho v případě nutnosti použít. Nicméně telekonvertor zpomaluje ostření a používal jsem ho jen vyjímečně, jen když se nešlo dostat blíže. Objektiv má pár drobných vlasečnicových šrábanců na přední čočce s nulovým vlivem na optické vlastnosti. Na přední čočce je z vnitřní strany sotva patrná struktura v antireflexní vrstvě kterou jsem ale nedokázal nafotit. Všiml jsem si toho asi půl roku po pořízení objektivu a přiznám se, že nevím co to je. Nepovažuju to za plíseň, spíš na nějakou vadu v antireflexní vrstvě. Nicméně celé roky to vypadá stále stejně a nepozoruju jakýkoliv vliv na optický výkon objektivu. Pravděpodobně to tam bylo už při koupi nového objektivu a já si toho všiml až později. Tento detail zde zmiňuji, protože nechci cokoliv tajit.
Na požádání můžu poslat i nějaké fotky tímto objektivem vyfocené na D500, případně i něco se Z8 na FX, kde také kreslí hezky až do krajů. Většina co tu mám na fóru pochází právě z dvojice D500 + 200-500.
Co se týče prodeje, preferuji nejlépe osobně s vyzkoušením na místě. Jihlava, Telč, Dačice, Jindřichův Hradec a rozumné okolí, kam přijedu naproti.
---------------------------------------------------------------------
17000 Kč
PS: Nikon D500 z fotek níže je již prodaný
Nikkor 200-500 f5,6 E VR - 17000 Kč
Pravidla fóra
Kategorie slouží k přednostní nabídce techniky a vybavení pro WL fotografii členům nebo návštěvníkům fóra. Jedná se pouze o oznámení, další komunikace by měla probíhat soukromě, mimo fórum. Kategorie BAZAR neslouží ke komerčnímu využití !
Po prodeji je nutno uvést "PRODÁNO", vlákno následně bude odstraněno.
Kategorie slouží k přednostní nabídce techniky a vybavení pro WL fotografii členům nebo návštěvníkům fóra. Jedná se pouze o oznámení, další komunikace by měla probíhat soukromě, mimo fórum. Kategorie BAZAR neslouží ke komerčnímu využití !
Po prodeji je nutno uvést "PRODÁNO", vlákno následně bude odstraněno.
• Stránka 1 z 1
Nikkor 200-500 f5,6 E VR - 17000 Kč
Naposledy upravil valsidal dne 05 říj 2024, 21:56, celkově upraveno 1
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 marco + nějaké mikrofotografické vybavení
Saga 8x42 ED; Svbony 10x42 ED FlatField
-
valsidal - Příspěvky: 240
- Vlastním jménem: Láďa
Nikkor 200-500 f5,6 E VR - 18000 Kč
..stále aktuání.
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 marco + nějaké mikrofotografické vybavení
-
valsidal - Příspěvky: 240
- Vlastním jménem: Láďa
• Stránka 1 z 1