Zobrazení fotografie ve Photoshopu

- postproces, správa barev, katalogizace, zálohování...

Zobrazení fotografie ve Photoshopu

Příspěvekod gekon » 05 led 2011, 22:57

Dobrý den, mohl by mi prosím poradit jak nastavit Photoshop CS4 aby zobrazoval fotografii korektně. Fotografie otevřená v Camera RAW je zobrazena korektně - správně. Po otevření obrazu přes tlačítko v Camera RAW je fotografie otevřena ve Photoshopu s trojúhelníkovými nebo čtvercovými výsečemi. Zkouším různě nastavovat Photoshop, ale už jsem asi tak, že jsem si rozházel úplně vše. Může někdo poradit. Zkoušel jsem připojit soubor se sejmutou obrazovkou, ale příponu docx není podporována. Děkuji.
Uživatelský avatar
gekon
vzácný host
 
Příspěvky: 24
Registrován: 30 říj 2009, 09:56
Bydliště: Pytlíkov, Teplice

Zobrazení fotografie ve Photoshopu

Příspěvekod stugent » 06 led 2011, 00:15

A proč dávat screenshot do dokumentu? Uploaduj ho jako jpg obrázek.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Uživatelský avatar
stugent
VIP
 
Příspěvky: 4929
Registrován: 27 kvě 2009, 23:26
Bydliště: Štětí / Praha
Vlastním jménem: Rudolf Linhart

Zobrazení fotografie ve Photoshopu

Příspěvekod Photomecan » 06 led 2011, 10:27

Zkus si v cameraRaw nastavit jiný výstupní formát, třeba tiff, co to udělá. Obraz se rozsypává pouze v PS? Pokud nemáš jinou možnost, jak obrázek vyrobit, pošli mi jej v tom worďáckém souboru na email. Je třeba zjistit, zda se jedná o chybu PS - pak reinstalace nebo o vlastnost - někde něco zapnuté. Ale neznám žádnou funkci, která by zobrazoval trojúhelníkové výseče (to neznamená, že tam někde není :) )...
Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2222
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

Zobrazení fotografie ve Photoshopu

Příspěvekod michy » 06 led 2011, 11:20

Já jsem měl úplně stejný problém jako ty. Ps jsem měl ale cracnuty. Pomohl mi až w7. Od té doby už je vše ok.
Uživatelský avatar
michy
VIP
 
Příspěvky: 1778
Registrován: 25 kvě 2009, 17:44
Bydliště: Plzeň-jih
Vlastním jménem: Jiří Míchal

Zobrazení fotografie ve Photoshopu

Příspěvekod gekon » 06 led 2011, 20:30

Děkuji za odpovědi. Možná na tom Windows něco bude, PS na W7 běhá normálně a na Vistách ne. Jinak, PS je volná 30-denní verze ke stažení. Zajímavé je také to, že v případě,že obrázek uložím např. v jpg a následně ho otevřu v Zoneru, tak je vše v pořádku. Jde tedy o zobrazení obrázku ve Photoshopu. Zkoušel jsem obrázek uložit jako webovou stránku a také nejde přiložit. Tak náhled mám pouze v doc.
Uživatelský avatar
gekon
vzácný host
 
Příspěvky: 24
Registrován: 30 říj 2009, 09:56
Bydliště: Pytlíkov, Teplice

Zobrazení fotografie ve Photoshopu

Příspěvekod michy » 06 led 2011, 22:41

jj, přetím jsem měl wisty, všude jinde zobrazeni fungovalo perfektne i v PS 8, čili CS1, pak jsem nainstaloval PS-4 a dělalo my to tyhle artefakty, pro přejití na W7 vše bez problémů.
Uživatelský avatar
michy
VIP
 
Příspěvky: 1778
Registrován: 25 kvě 2009, 17:44
Bydliště: Plzeň-jih
Vlastním jménem: Jiří Míchal


Zpět na Editace a katalogizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků