Stránka 1 z 1

WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 11 lis 2009, 20:16
od Photomecan
Tak jsem nainstaloval W7. 64bitovou verzi. Doplnil RAMku na 8 GB a těšil se, jak bude PS šlapat. Šlape, ale zhruba stejně, jak pod XP. PS mi pro běh programu přiznává 3,3GB RAM (XP 2,7) což je tedy bída. Předpokládám, že je to neoptimalizovanou CS3 pro běh v 64bitovém prostředí.

Dotaz:
1. Máte někdo W7 + CS4 vše 64bit? Jak si tady PS alokuje paměť ?
2. nevíte někdo o nějakém přepínači nebo nastavení, které W7 řekne, kolik má programu pustit paměti??

díky.

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 11 lis 2009, 20:52
od Photomecan
Odpovím si sám: CS4 v 64bitové verzi - alokuje RAM perfektně. Až po cca 7,2GB RAM (z 8mi) ... takže jo. Chyba je v CS3. Pokud tedy budete instalovat W7 64bit v domění, že si nějak pomůžete s pamětí - tak nepomůžete, nestojí to za to pokud nevlastníte CS4. Vyzkoušeno na trial verzi CS4ky...

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 11 lis 2009, 22:57
od Kverk
Zdravím
Ano je to tak, jedině CS4 - ale pozor, jedině Photoshop 4! - podporuje 64 bitový systém. Ostatní aplikace z CS4 podporu 64bit nemají !!!
S WIndows 7 64bit samozřejmě více než 4GB RAM využijete i u CS3 (nepřímo), a to při běhu více aplikací zároveň - např: Adobe Bridge, Photoshop, + třeba další prohlížeč třetí strany, Adobe Indesign nebo tiskový RIP a pod.
Zrychlení na 64bit "sedmách", je při běhu více aplikací najednou, znatelné i při používání CS3. NIkoli však díky Adobe CS3, ale díky 64bit Windows a lepší práci s větší RAM. Vše odzkoušeno u kolegy v grafickém studiu, které se zabývá především prací s fotografiemi a DTP.

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 11 lis 2009, 23:09
od taek
Trochu off topic - když už výkonný systém, tak by nebylo od věci zkusit místo klasického točícího se disku ssd disk. Sice je menší kapacita, ale rychlost je někde jinde. Na systém ssd, na data pak klasické disky.

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 12 lis 2009, 08:27
od Photomecan
No, mám tam 64GB SSD Kingston V+ . Na systém. Proti původnímu raptoru je to sice rozdíl, ale hlavně to ticho :) ... jsem teď na rozpacích jak dál. V CS3 používám 4 pluginy které v 64bit CS4 nejedou, na W7 nechodí starší tablet Intuos což mne tedy štve dost. Nevím. Celé mi to příjde, že ta práce a náklady s přechodem na 64bitů nestojí za to a poladěná stará Xpčka s CS3 pořád na práci s výstupy ze současných snímačů stačí. Platí pro upgrade staršího stroje - u nového počítadla bych už šel na ty W7.
Poznámky pro ladiče systémů: je dobré nemít odkládací soubor systému na stejném disku jako odkládací soubor PS.

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 12 lis 2009, 21:59
od Kverk
Zdravím
To Photomecan: Zkoušel jste 64bit XP? Podle mých zkušeností určitě lepší (v rychlosti a práci s pamětí), než 32bit XP, jen více problémů s laděním celého systému a programového vybavení než u Win7. Ale s tablety Intuos určitě problémy nemají (nám běžely v pohodě) a nefunkčnost pluginů v PS4 by byla též vyřešena...
Opravdu je výrazně znatelný výkonnostní rozdíl při použití SSD než Raptora? (především v PS3?) Vážně o přechodu uvažuji, ale informace o objektivním výkonostním nárůstu jsou poněkud rozporuplné. (Samozřejmě rychlejší Boot a podobně, ale co ten PS3?)

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 12 lis 2009, 22:12
od Sešívka
chlapi, tak nevím, jestli si tu nadáváte nebo co... :-)( . tomuhle vůbec nerozumím... :(

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 12 lis 2009, 23:02
od Kverk
Ahoj
nic si z toho nedělej, tomu vlastně nerozumí pořádně nikdo : ROFL:

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 13 lis 2009, 02:20
od taek
Sešívka: Jsou to dvě různé technologie disků, každá má svoje výhody. SSD je něco na způsob flash karty, co máš ve foťáku, pěkně je to popsáno na wikipedii. U klasických disků je relativní nevýhodou mechanický pohyb a s ním spojený hluk, přístupové doby apod., zase může být ale víc ploten, jsou větší kapacity než ssd. Z klasických disků jsou rychlé Raptory - mají 10tis otáček a jsou k tomu uzpůsobené, normální disky do stolního pc mají 7200 ot/min a do notebooků 5200 ot/min. Pak jsou i do serverů, ty mají třeba 15 tis ot/min. Jinak všechny ssd ale nejsou tak super, záleží na typu.

Pro názornost - porovnání Raptoru a SSD na Vistách


Taky tomu ale nerozumím, nebo spíš sobě : D

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 13 lis 2009, 08:58
od Photomecan
Kverk: je to poznat a to dost. PS3 i 4 v podstatě naběhnou ihned, tak do 2-3 sekund. Stejně tak i ostatní programy. Dnes bych asi šel do 80GB X25 Intelu nebo Kingstonu (licence). Rozhodně je to budoucnost ! Mohu jako systémový disk jen doporučit.
V kombinaci 64bit W7 s 16 GB RAM a 2x 2TB disky jako úložišti by taková konfigurace mohla chvíli vydržet : ROFL:


http://www.atcomp.cz/zbozi/80gb-ssdnow-kingston-m-series-intel-x25-m-34nm-/detail.aspx?p=z:164220
recenze: http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky-cd-dvd-br/14844-Intel%C2%AE%C2%AE-ssd-x25-m-34-nm-druha-generace-skveleho-ssd?start=7
a další info: http://www.svethardware.cz/art_doc-90BC248F94714B88C12575B4003F5730.html

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 13 lis 2009, 21:35
od Kverk
Zdravím
To Photomecan: Díky za odpověď. Recenze znám, šlo mi právě o zkušenost někoho s "provozem" na PS3-4.
Navrženou konfiguraci PC schvaluji, jen přidávám 2x 1,5TB externí HDD na zálohy : ROFL:

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 17 lis 2009, 19:34
od Sešívka
Díky za vysvětlení. Já jsem na tyhle věci fakt tupej : x

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009, 00:09
od Kverk
Zdravím
Sešivka: Jestli jsem Ti neomaleně ublížil svou odpovědí, tak se velmi omlouvám, nebylo to myšleno zle, spíše obecně. Tyhle věci se neustále mění, každou chvíli je nějaký nový PC supervynález a dosti špatně se v tom orientuje. Jeden, (možná by nás bylo i víc) by se z toho mohl i zbláznit. : crazy:
Raději budeme fotit...

Re: WIndows 7 64bit + Photoshop (CS3)

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009, 12:05
od Sešívka
Kverk: úplně v pohodě. Já jsem pouze uživatel PC, o těch věcech co jste s ostatníma psali, nemám ani páru. Je to asi to samé, jako kdybych vám psal, jak se dělá inseminační dávka spermatu : crazy: