RAW konvertory

- postproces, správa barev, katalogizace, zálohování...

RAW konvertory

Příspěvekod Photomecan » 05 zář 2009, 18:47

Slušné porovnání výsledků RAW konverze najdete na: http://www.sphoto.com/techinfo/rawconverters/rawconverters.htm. Je nutno akceptovat, že vše se vyvíjí a to co autor popsal se možná za pár měsíců bude jevit jinak. Nicméně, já se s výsledky ztotožňuji. Rozestupy hlavních hráčů (ACR, DPP a CaptureOne) jsou mizivé až na ostření a artefakty, kde je vítězem C1těsně následovaný DPP - což potvrzuje místní názory a spokojenost uživatelů DPP.
Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2222
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

RAW konvertory

Příspěvekod Jirkab » 16 srp 2010, 18:06

Už déle než půl roku používám pro úpravy Zoner 12, ale z RAWu vyvolávám v DPP (nic jiného jsem zatím nezkoušel). Nedávno jsem někde tady na fóru četl větu, že Zoner 12 má RAW na slušné úrovni, tak jsem zkusil pár fotek tady vyvolat. Zjistil jsem ale, že kde jsem měl u originálu přepaly a pokoušel jsem to napravit úpravou expozice, tak jsem u Zoneru moc nepochodil. Fotka se sice ztmavila, ale přepaly (i když o trochu v meším rozsahu) tam zůstaly. Když jsem ale to samé udělal v DPP, tak stačilo ubrat expozici třeba o 0,5 stupně a přepal byl pryč. Po detailní prohlídce místa s původním přepalem jsem tam opravdu našel kresbu, takže fotka byla vlastně "zachráněna". Výsledky z obou verzí úprav jsem vždy prohlížel v editoru Zoneru aby byl vidět rozdíl. Je taky možné, že jsem v tom Zoneru dělal něco špatně. Máte někdo prosím podobné srovnání?
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
Uživatelský avatar
Jirkab
VIP
 
Příspěvky: 2330
Registrován: 02 pro 2009, 22:36
Bydliště: Ústeckoorlicko
Vlastním jménem: Jiří Bartoš

RAW konvertory

Příspěvekod Indian » 03 črc 2011, 09:30

Nechci zakládat nové téma tak to dám sem:-) Chtěl bych se zeptat zda nedělám někde chybu:-) (mimo té, že to řeším:-)

zde je výsledek pokusu : načetl jsme fotku v různých raw konvertorech (a editoru u ZP 13) a výsledky sjou docela odlišné (u některých fotek až velmi výrazně odlišné) nejvéíce mě zaráží nematsný neslaný výsledek u Adobe Photoshop 5 a Lightroomu) což mě mrzí neb v Photosopu se snazim naucit:-)

Mám zkalibrovaný monitor a w7 professional

Napadá někoho kde by mohla být chyba

---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3278
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

RAW konvertory

Příspěvekod enda » 03 črc 2011, 12:44

A nemohlo by to být jednoduše jiným nastavením v jednotlivých editorech? V ps je tam spousta hejblátek, když s něma něco uděláš, tak to bude vypadat stejně jak jinde. Ale spíš to je úplná blbost, tak raději počkámě na zkušenější :)
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
Uživatelský avatar
enda
VIP
 
Příspěvky: 2379
Registrován: 13 čer 2009, 17:49
Bydliště: Znojmo
Vlastním jménem: Leo Dvořák

RAW konvertory

Příspěvekod Indian » 03 črc 2011, 12:48

hejblátek je spousta všade:-) ale defautně by si myslím nemělo ovlivňovat parametry načtení... ale sám nevím... jsopu fotky v PS které prostě do normálních barev nedokážu dostat
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3278
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

RAW konvertory

Příspěvekod ptacatko1 » 03 črc 2011, 17:35

Michale, tohle bych vůbec neřešil, vyber si z nich ten nejlepší, asi PS, nauč se na něm pracovat, stejně si upravíš fotku, podle tvého gusta, osobně používám PS CS5, všechny hejblata dám na nulu, mimo expozici a po konverzi upravuji mimo konvertoru.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Uživatelský avatar
ptacatko1
VIP
 
Příspěvky: 5427
Registrován: 05 čer 2009, 18:15
Bydliště: Znojmo
Vlastním jménem: Miroslav Stehlik

RAW konvertory

Příspěvekod Indian » 03 črc 2011, 18:05

řeším to proto, že jsem se v PS CS5 naučil přes inteligentni objekty srovnat přepaly v pozadí či ztmavit a tak lehce a rychle.....jinak dělám v zoneru
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3278
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

RAW konvertory

Příspěvekod ptacatko1 » 03 črc 2011, 18:29

ptacatko1 píše:Michale, tohle bych vůbec neřešil, vyber si z nich ten nejlepší, asi PS, nauč se na něm pracovat, stejně si upravíš fotku, podle tvého gusta, osobně používám PS CS5, všechny hejblata dám na nulu, mimo expozici a po konverzi upravuji mimo konvertoru.
Míra

Jó, já zapomněl připsat, že používám konvertor Camera RAW v PS CS5.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Uživatelský avatar
ptacatko1
VIP
 
Příspěvky: 5427
Registrován: 05 čer 2009, 18:15
Bydliště: Znojmo
Vlastním jménem: Miroslav Stehlik

RAW konvertory

Příspěvekod Photomecan » 03 črc 2011, 20:46

Michale co řešíš...že se v různých RAW convertorech i přes stejně nastavenou pevnou teplotu v kelvinech (třeba 5500K) zobrazuje různě? No jo,je to tak. No a? Použij jeden, DPP nebo Capture One a na ZKALIBROVANÉM monitoru si raw uprav a vyvolej, dolaď v PS a nakonec převeď do sRGB, pokud jsi nezasahoval do Win7 a máš tam natažen profil monitoru, mělo by to být jakž takž OK. I na jiných počítadlech...?
Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2222
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

RAW konvertory

Příspěvekod Indian » 03 črc 2011, 21:56

ahoj martine

řeším to zda to tak musí být:-) odchylka mezi camera raw a Nicon capture a zoner je docela dost patrna u některých hodně velký Camera raw tahne hiodne do ruzova a premejslim zda je to chyba CR nebo moje (nekam jsem mel natahnout codec popr ICC profil ci tak neco. Jde me o to ze jsem se naucil t CR pres inteligentbi objekty upravovat expozici...... dle knihy a docela se me ta fce líbí..... asi to jde v PS i bez CR jen musim prijit na to jak:-) takhle to proste umim:-) a hlavne me prisel ten rozdil dost velkej tak jsem hledal chybu u sebe

PS ja fotom do s RGB.... s pc se musím jeste hodne ucit:-) rád bych jen ten cas

dík moc za odpovedi
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3278
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata


Zpět na Editace a katalogizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník