Srnec obecný - Capreolus capreolus
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Pěkný jazýček
Nikon Z6II, Nikon D850, Nikon D500, Sigma 500/F4, Nikon 200-500mm f/5,6, Nikon 105mm f/2,8 Micro, TC1,4, TC2,0
https://500px.com/liborkoucky
https://500px.com/liborkoucky
-
Mládek - Příspěvky: 600
- Vlastním jménem: Libor Koucký
příjemná fotka 

-
Lesochod - Příspěvky: 781
- Vlastním jménem: Jan Okénka
V řepce ...
- Přílohy
Nikon D500 , Nikon 200-500mm f/5,6 E ED VR ,Nikon 70-200mm f/2,8 G AF-S NIKKOR ED VR II , Nikon 35mm f/1,4 AF-S G ,Tamron SP 90mm f/2,8 Di Macro VC USD pro Nikon
https://500px.com/krystynradek
-
Erva - Příspěvky: 168
- Vlastním jménem: Radek
*V protisvetle*

V túto neľútostnú dobu hľadá veľa ľudí útočisko v prírode. Je čím ďalej tým ťažšie nájsť miesto kde je kľud. Hodinu pred západom slnka som už sedel zamaskovaný. Slnko pomaly klesalo nad obzor, a v tom čosi začalo prašťať v húštine, odkiaľ som čakal zver. Každý rok tam vídavam diviaky, a tak som bol plný očakávania čo sa tentokrát ukáže. Na moje prekvapenie však vyšiel z najhustejšieho porastu v okolí párik tlačiaci bicykle. Zostal som ešte chvíľku sedieť. Už som to chcel zabaliť, keď som periférne zbadal utekať poza mňa dvoch srncov. Zrazu sa zastavili, zrejme zbadali cyklistov, ktorí už našťastie prešli ďalej, a rozbehli sa priamo mojím smerom. Nakoniec z toho vznikol celkom pekný záber a ja som sa vracal domov s úsmevom na tvári.

V túto neľútostnú dobu hľadá veľa ľudí útočisko v prírode. Je čím ďalej tým ťažšie nájsť miesto kde je kľud. Hodinu pred západom slnka som už sedel zamaskovaný. Slnko pomaly klesalo nad obzor, a v tom čosi začalo prašťať v húštine, odkiaľ som čakal zver. Každý rok tam vídavam diviaky, a tak som bol plný očakávania čo sa tentokrát ukáže. Na moje prekvapenie však vyšiel z najhustejšieho porastu v okolí párik tlačiaci bicykle. Zostal som ešte chvíľku sedieť. Už som to chcel zabaliť, keď som periférne zbadal utekať poza mňa dvoch srncov. Zrazu sa zastavili, zrejme zbadali cyklistov, ktorí už našťastie prešli ďalej, a rozbehli sa priamo mojím smerom. Nakoniec z toho vznikol celkom pekný záber a ja som sa vracal domov s úsmevom na tvári.
-
xbajnox - Příspěvky: 203
- Vlastním jménem: Peter Binó
Pěkný! I s muškama ...
Srnce jsem nefotil, ani nepamatuju. Nedávno jsem místo cyklistů měl v podvečer na "mém" fleku relaxující rodinku, takže se čekaná nekonala.
Srnce jsem nefotil, ani nepamatuju. Nedávno jsem místo cyklistů měl v podvečer na "mém" fleku relaxující rodinku, takže se čekaná nekonala.
-
Mouka - Příspěvky: 2770
- Vlastním jménem: Jan Moučka
Moc pěkné světlo - kompenzuje to už ne moc hezkou srst v tomto období 

-
jirfren - Příspěvky: 2605
- Vlastním jménem: Jiří Parůžek
Po dloouhé době snad slušná fotka srny, tedy v mých měřítkách ....
- Přílohy
-
No vidíš, první letošní a vyplatilo se počkat;o)
-
donbas - Příspěvky: 478
- Vlastním jménem: Martin Žatka
Zdeňku, ta druhá se mi líbí, jen by to chtělo trochu stáhnout stíny a světla, třeba v úrovních.
No a když už preferuješ tento formát, tak bych oželel ty snímky s "uříznutýma" nohama, ale úlovek je to parádní
No a když už preferuješ tento formát, tak bych oželel ty snímky s "uříznutýma" nohama, ale úlovek je to parádní
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
-
radek - Příspěvky: 2608
- Vlastním jménem: Radomír Šálek
Děkuji. Máte pravdu.Stáhnout stíny a světla to by mohlo těm fotkám pomoct.Nějak se mi to právě nezdá. Slunce sem měl v zádech. A je to takové .. nevím. Při té upravě těch fotek jsem se snažil zanechat co nejvíc realitě toho srncova zbarvení ale je to nad mé síly.Hodně mě poslední dobou omezuje monitor. Musím pořídit lepší. Jinak jsem měl radost že jsem se k němu dostal takhle blízko. Na to že foukalo všemi směry mi právě pomohlo to slunce a terén. Vím o tom srncovi dlouho ale blíž jsem se k němu nedostal.
Nikon D500 + Nikon 200-500mm f/5,6
-
Mayk - Příspěvky: 751
- Vlastním jménem: Zdeněk Mayer
Z dnešního setkání za lepšího světla.
-
Zdeňku, kompozičně dobrý, škoda, že tam je ten pohled, kdy srnec o fotografovi už ví, fotografie z přirozeného života bez stresu beru jako zajímavější.
Tato srnka mi prošla před krytem těsně před chřástalem
Tato srnka mi prošla před krytem těsně před chřástalem
- Přílohy
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
-
radek - Příspěvky: 2608
- Vlastním jménem: Radomír Šálek
To máte pravdu. Taky mě to mrzí. Snad příště. Vaše fotka je parádní.Srnku ve vodě ještě nemám. Nedávno jedna známá vyfotila jak srnka plave ve vodě.Jak já jí záviděl. 

-
Radek : pěkné světlo i motiv, ale příjde mi to neostré...
-
Lesochod - Příspěvky: 781
- Vlastním jménem: Jan Okénka
*V ďateline*

V jemnom svetle zapadajúceho slnka sa prišiel popásť na čerstvej ďatelinke. V tomto období rastie tráva a všetka zeleň veľmi rýchlo. A to vyhovuje aj rôznemu hmyzu, najmä kliešťom, ktoré sužujú nie len nás ľudí ale aj zver. Príkladom je aj tento srnec, ktorý mal na krku jedného poriadne veľkého.

V jemnom svetle zapadajúceho slnka sa prišiel popásť na čerstvej ďatelinke. V tomto období rastie tráva a všetka zeleň veľmi rýchlo. A to vyhovuje aj rôznemu hmyzu, najmä kliešťom, ktoré sužujú nie len nás ľudí ale aj zver. Príkladom je aj tento srnec, ktorý mal na krku jedného poriadne veľkého.
-
xbajnox - Příspěvky: 203
- Vlastním jménem: Peter Binó
Peter, krásný srnec! A v dobrém světle! Takhle jsem ho nepotkal ani nepamatuji.
Ten můj je u starého soliska, bohužel už ostré slunce ....
Ten můj je u starého soliska, bohužel už ostré slunce ....
- Přílohy
-
-
aqualife - Příspěvky: 3049
- Vlastním jménem: Karel Zahrádka
V řádečku ....
- Přílohy
Nikon D500 , Nikon 200-500mm f/5,6 E ED VR ,Nikon 70-200mm f/2,8 G AF-S NIKKOR ED VR II , Nikon 35mm f/1,4 AF-S G ,Tamron SP 90mm f/2,8 Di Macro VC USD pro Nikon
-
Erva - Příspěvky: 168
- Vlastním jménem: Radek