Ptačí hlasy

- vábení, balabáni, budky, krmítka...

Re: Ptačí hlasy

Příspěvekod ptacatko1 » 14 dub 2011, 20:33

hilgertom píše:
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/2014211/hlasy-ptaku.rar

17 CD Birdsongs Schulze

Jiří, to myslíš pravděpodobně tento, to mám taky, ale ten je zase jiný, viz, jak jsem popsal nahoře.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Uživatelský avatar
ptacatko1
VIP
 
Příspěvky: 5427
Registrován: 05 čer 2009, 18:15
Bydliště: Znojmo
Vlastním jménem: Miroslav Stehlik

Ptačí hlasy

Příspěvekod Tomas Hofman » 06 čer 2011, 11:24

Nahrál jsem na ulož to nějaké hlasy ptáků (česká jména)... třeba se budou někomu hodit :)
http://www.ulozto.cz/9241559/hlasy-ptaku-rar
Uživatelský avatar
Tomas Hofman
zkušený běžný
 
Příspěvky: 610
Registrován: 25 lis 2010, 13:23
Bydliště: Uh.Hradiště
Vlastním jménem: Tomáš Hofman

Ptačí hlasy

Příspěvekod Photomecan » 27 lis 2011, 23:47

Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2222
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

Ptačí hlasy

Příspěvekod Frca » 13 bře 2012, 21:18

Měl bych dotaz na repro,které používáte k vábení.Moje staré repráčky k MP3 jsou už ve věčných lovištích a já se s rozjíždějícím jarem koukám po nových.Úplně nejvíc by se mi líbil reprák se slotem pro SD kartu a s dálkovým ovládáním.Našel jsem na netu jen pár a nejsem si úplně jistej jejich kvalitou.Už podle ceny hodně levná Čína,ale pokud by někdo z vás měl s něčím podobným zkušenost,tak sem s tím :) Díky
přidám odkaz na ty,co jsem na netu vyhledal-
http://alfa-omega.cz/mp3-prehravace-c70 ... -usb-i135/
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
Uživatelský avatar
Frca
VIP
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 12 zář 2010, 11:33
Vlastním jménem: František Kroupa

Ptačí hlasy

Příspěvekod stugent » 13 bře 2012, 23:24

Hlasy si ukládám do mobilu a přes bluetooth se napojím na verbatim cube. Okoukal jsem to na fotosrazu tuším od Martina Pelánka a výkon je parádní. Je se mi zdá, že na větší dálku má bluetooth trochu výpadky, ale možná to bylo jen slabou baterií.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Uživatelský avatar
stugent
VIP
 
Příspěvky: 4929
Registrován: 27 kvě 2009, 23:26
Bydliště: Štětí / Praha
Vlastním jménem: Rudolf Linhart

Ptačí hlasy

Příspěvekod Indian » 14 bře 2012, 07:20

Rudo a kde jsi ho koupil?
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3274
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

Ptačí hlasy

Příspěvekod MartinP » 14 bře 2012, 08:08

stugent píše:Hlasy si ukládám do mobilu a přes bluetooth se napojím na verbatim cube. Okoukal jsem to na fotosrazu tuším od Martina Pelánka a výkon je parádní. Je se mi zdá, že na větší dálku má bluetooth trochu výpadky, ale možná to bylo jen slabou baterií.

Jo, Verbatim Cube je slušný - a bluetooth technologie funguje cca do 10m - čím dál, tím hůř, nicméně tento repráček lze připojit taktéž tenkým kablíkem. Mám ho už roky, ale v poslední době stejně hrajeme přímo z telefonu, je to pohotovější při přesunech.
Olympus OMD EM1 mkII + 300/4 Pro IS + 40-150/2,8 Pro + 12-40/2,8 Pro
dříve: syn Ondra + Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100
www.phototrip.cz
Uživatelský avatar
MartinP
VIP
 
Příspěvky: 6690
Registrován: 15 zář 2009, 09:01
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Martin Pelánek

Ptačí hlasy

Příspěvekod Photomecan » 14 bře 2012, 15:56

Ultralevné repropouzdro za 150,- http://obchod.bell-technology.cz/index. ... -x-1-5wrms
3 W - by mělo stačit. Kabel je ovšem otravný. Tu Martinovu kostku už nejde sehnat. Chci bezdrát, protože zdroj zvuku není vhodné mít u sebe - ale umístit cca 8m daleko, větší šance na lepší foto. Nějak si nic neumím vybrat... že by toto? http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... e/#section
Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2222
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

Ptačí hlasy

Příspěvekod MartinP » 14 bře 2012, 16:29

Photomecan píše:Ultralevné repropouzdro za 150,- http://obchod.bell-technology.cz/index. ... -x-1-5wrms
3 W - by mělo stačit. Kabel je ovšem otravný. Tu Martinovu kostku už nejde sehnat. Chci bezdrát, protože zdroj zvuku není vhodné mít u sebe - ale umístit cca 8m daleko, větší šance na lepší foto. Nějak si nic neumím vybrat... že by toto? http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... e/#section

Ten repro Sony-Eriksson mám taky, ale je to dost slabé - klidně ho někomu levně prodám :) S Verbatim Cube se nedá srovnávat. Ten noname se mi zdá taky slabý - 2x1,5W měřeno kdovíjak. Nejlepší je vyzkoušet (v několika prodejnách po Brně mě už neměli rádi, když rozdělávali třetí repro a poslouchali nahrávky ptačího švitoření : D )
Olympus OMD EM1 mkII + 300/4 Pro IS + 40-150/2,8 Pro + 12-40/2,8 Pro
dříve: syn Ondra + Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100
www.phototrip.cz
Uživatelský avatar
MartinP
VIP
 
Příspěvky: 6690
Registrován: 15 zář 2009, 09:01
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Martin Pelánek

Ptačí hlasy

Příspěvekod Indian » 14 bře 2012, 18:50

Photomecan píše:Tu Martinovu kostku už nejde sehnat.


řeším ledabyle to samé:-) v čerajsem hledal martinovu kostku a na netu píšou že ji maji (obchodY jsem zatím nezkoušel)

http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/verbatim-bluetooth-audio-cube/ někde píšou skladem ale....

pak měl ještě na srazu někdo sony ericson http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/sony-ericsson-mbs-100/ jen někde píšou někde bez nabíječky ???

jinak maj snad i novej model jen těm 200w moc nevěřím

PS: taky bych radši něco dál od sebe ... mobil z lenosti používám taky ale někdy to není ono

srovnání mejch favoritů:

http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/srovnani-produktu--verbatim-bluetooth-audio-cube_-_sony-ericsson-mbs-200_-_sony-ericsson-mbs-100/?fromclipboard
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3274
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

Ptačí hlasy

Příspěvekod Krafra » 14 bře 2012, 19:56

A neexistuje něco jako bluethot přijímač aby se to připojilo k obyčejným reprákům?
Někde jsem to četl,že to je ale nevím kde, mám doma totiž tři repráčky a všechna na káblik a nechci kupovat další : x .
Díky za rady.
Uživatelský avatar
Krafra
VIP
 
Příspěvky: 2284
Registrován: 26 kvě 2009, 21:09

Ptačí hlasy

Příspěvekod ptacatko1 » 14 bře 2012, 20:18

Michale, jestli budeš kupovat Verbatim Cube /kostka/, tak každý mobil s bluetooth s ním nefunguje, já mám Nokiu 5130c a to s ní funguje pouze do 2,5 metrů, u Nokia X3 10 až 15 metrů, tak si dej bacha, přenos dat s různými přístroji je jiná.Nechtěl jsem moc investovat, tak jsem Verbatim Cube /kostka/ vyměnil za Nokia repráček, ale přes káblík, není tak pohotový, ale funguje do 20 metrů.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Uživatelský avatar
ptacatko1
VIP
 
Příspěvky: 5427
Registrován: 05 čer 2009, 18:15
Bydliště: Znojmo
Vlastním jménem: Miroslav Stehlik

Ptačí hlasy

Příspěvekod Indian » 14 bře 2012, 20:32

Míro dík za info: na svém mobilu jsem ho zkoušel(Martina) a fungoval... vzdálenost jsem však nezkoušel.. mužu se tedy zepotat zda je to u tebe i s ostatníma BT přístrojema podobné?... bohužel u nás ho nemaj a není kde vyzkoušet:-( na káblík repro mám s docela slušnou výdrží (i když jen na 5m:-) ale syn si hrál a tužkou poladil vlastní repráčky..... tak sjem si říkal že bych vyzkoušel něco na BT.... i kůli pohodlnosti... ten s kablikem si nechám na chytání:-) on s kablem či bez rozdíl asi moc nebude?

Míro: těch 20m využiješ nebo to je rezerva?
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3274
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

Ptačí hlasy

Příspěvekod Indian » 14 bře 2012, 20:35

a ještě Krafa: BT prijimáš určite existuje.... jen jak ho pripojiš k reprákům a stejně zda by je uměl obsloužit... ja tuto cestu neznám a asi to nebude levnější než 4 repro:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3274
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

Ptačí hlasy

Příspěvekod ptacatko1 » 14 bře 2012, 20:48

Indian píše:Míro dík za info: na svém mobilu jsem ho zkoušel(Martina) a fungoval... vzdálenost jsem však nezkoušel.. mužu se tedy zepotat zda je to u tebe i s ostatníma BT přístrojema podobné?... bohužel u nás ho nemaj a není kde vyzkoušet:-( na káblík repro mám s docela slušnou výdrží (i když jen na 5m:-) ale syn si hrál a tužkou poladil vlastní repráčky..... tak sjem si říkal že bych vyzkoušel něco na BT.... i kůli pohodlnosti... ten s kablikem si nechám na chytání:-) on s kablem či bez rozdíl asi moc nebude?

Míro: těch 20m využiješ nebo to je rezerva?

Michale, nepochopil jsem přesně co požaduješ, těch 20 metrů je rezerva.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Uživatelský avatar
ptacatko1
VIP
 
Příspěvky: 5427
Registrován: 05 čer 2009, 18:15
Bydliště: Znojmo
Vlastním jménem: Miroslav Stehlik

Ptačí hlasy

Příspěvekod Indian » 14 bře 2012, 21:08

No reaguji na toto"já mám Nokiu 5130c a to s ní funguje pouze do 2,5 metrů, u Nokia X3 10 až 15 metrů,"

resp... zda je nízkej dosah způsoben mobilem nebo verbatim cube.... zda i jiné zařízení na Tvém mobilu mají podobné problémy s fcí na delší vzdálenost?
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3274
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

Ptačí hlasy

Příspěvekod MartinP » 14 bře 2012, 22:05

to bude bluetooth zařízením v mobilu, protože já verbatim cube používám na větší vzdálenost (ale těch 10m si zase tak nemalujte - chce to nevybité baterky a cestu bez překážek)
Olympus OMD EM1 mkII + 300/4 Pro IS + 40-150/2,8 Pro + 12-40/2,8 Pro
dříve: syn Ondra + Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100
www.phototrip.cz
Uživatelský avatar
MartinP
VIP
 
Příspěvky: 6690
Registrován: 15 zář 2009, 09:01
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Martin Pelánek

Ptačí hlasy

Příspěvekod ptacatko1 » 14 bře 2012, 22:10

Michale, je to typem mobilu, na nové baterky je to o trochu dál, ale za pár minut to přestane pořádně fungovat až to vůbec nejde nebo jen občas.U tohoto mobilu to nefunguje
Míra
Přílohy
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Uživatelský avatar
ptacatko1
VIP
 
Příspěvky: 5427
Registrován: 05 čer 2009, 18:15
Bydliště: Znojmo
Vlastním jménem: Miroslav Stehlik

Ptačí hlasy

Příspěvekod Indian » 14 bře 2012, 22:23

dík moc za odpovědí:-) těch 5-8 m me v pohodě stačí:-) potřebuju jen hglas dostat mimo dosah těla popř z krytu akčně menít přehrávané hlasy:-) možná zkusím toho novýho sonyho:-) i když ten je na aku:-(
Naposledy upravil Indian dne 14 bře 2012, 22:24, celkově upraveno 1
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Uživatelský avatar
Indian
VIP
 
Příspěvky: 3274
Registrován: 27 kvě 2009, 06:28
Vlastním jménem: Michal Pešata

Ptačí hlasy

Příspěvekod honziceks » 14 bře 2012, 22:24

Ja jsem si koupil maly repracek TrekStor. Koupil jsem ho v Nemecku v Satrunu(neco jako nas datart). Stal asi 20EUR ale je docela hodne vykonny. Ma dve polohovaci moznosti na hlasitost. Neni ale bezdratovy.

Resil jsem dlouho jak vyresit ptaci hlasy protoze jsem sebou nechtel tahat dalsi kram, ktery bych mel tendenci ztratit. Vzhledem k tomu ze mam telefon od nakousnutyho jablka tak nahrani mp3 do telefonu moc neprichazelo do uvahy. Nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem si koupil aplikaci od birdguides Ptaci severni Evropy. Ackoliv nazev vypada, ze se jedna pouze o ptaky ze severu, je tam velka vetsina druhu, ktere se u nas vyskytují. Pri spojeni s reprackem je to docela vykonne. Zousel jsem to zatim tedy pouze jednou a morcaci na to docela reagovali.
Uživatelský avatar
honziceks
zkušený běžný
 
Příspěvky: 733
Registrován: 25 kvě 2009, 22:45
Bydliště: Praha
Vlastním jménem: Honza

Ptačí hlasy

Příspěvekod stugent » 15 bře 2012, 11:50

Indian píše:Rudo a kde jsi ho koupil?


Objednával jsem v srpnu na www.patro.cz za 830, ale koukám, že už u produktu mají označení "nedodává se"
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Uživatelský avatar
stugent
VIP
 
Příspěvky: 4929
Registrován: 27 kvě 2009, 23:26
Bydliště: Štětí / Praha
Vlastním jménem: Rudolf Linhart

Ptačí hlasy

Příspěvekod Photomecan » 15 bře 2012, 19:39

Krafra - Franto, logitech to má, stojí 550 Kč a je ti to na hovno, neb potřebuješ k tomu zdroj - není to na baterky. Primárně se to má použít na zahradní párty, abys mohl pouštět chytrosti z mobilu do zesilovače nebo přímo aktivních beden.
Asi to tu taky objedu, ale v Olomouci je obecně k dostání kulový. Asi si koupím 10m kablík a bude vymalováno.
Honziceks: proč by do tefelenu od jabka nešla nahrát kolekce mp3 švitoření? Mám tam 4 CD a jednu vlastní směsku. Jde to bez problémů přes iTunes...
Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2222
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

Ptačí hlasy

Příspěvekod Krafra » 15 bře 2012, 20:58

Martine tos mě nepotěšil.
Dnes jsem byl v Ostravě a tam měli jen Sony za 2 750,-taková koule o průměru 15cm.No do lesa nebo na zem položit asi ne-tak akorát doma na stůl : x .

Jo a pak ještě noname reprák za 550,- ale obrovské hovado, na to by chtělo samotný batoh : D
Uživatelský avatar
Krafra
VIP
 
Příspěvky: 2284
Registrován: 26 kvě 2009, 21:09

Ptačí hlasy

Příspěvekod Filip Násaly » 02 dub 2012, 18:44

Takže dnes som našiel tento príspevok.Hned ako som to prečítal postahoval som si zvuky zapojil repráky sadol k oknu a pustil som zvuk drozda (okolo domu mi chodí párik).Asi 3-krát som to pustil a prvý bol tu.Vyfotil som.Vyskusam aj zajtra le za svetla uz sa tesím :)
Canon 60D , Canon 100-400/4-5.6 IS USM , Monopod , http://wildlifephotography.webnode.sk/
Uživatelský avatar
Filip Násaly
zkušený běžný
 
Příspěvky: 633
Registrován: 10 čer 2010, 14:38
Bydliště: Veľký krtíš,Slovensko,
Vlastním jménem: Filip Násaly

Ptačí hlasy

Příspěvekod Jarek » 02 dub 2012, 19:29

Tohle ale nevypadá na pár : D .
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
Uživatelský avatar
Jarek
VIP
 
Příspěvky: 1851
Registrován: 02 úno 2011, 20:11
Bydliště: České Budějovice
Vlastním jménem: Jiří Sedláček

PředchozíDalší

Zpět na Krmítka, návnady, budky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník